Marcel Ciolacu salută victoria social-democraților in Germania

Marcel Ciolacu salută victoria social-democraților in Germania

0 27

Noul cancelar al Germaniei, Olaj Scholz, este socialist, iar coliția de dreapta din această țară, condusă de populari, a fost înfrântă la limită.
Cutremurul politic din Germenia are legătură și cu gestionarea dezastruoasă a pandemiei de către Angela Merkel, dar și a politicii inconștiente de imigrare promovată de fostul cancelar german in privința refugiaților lumii arabe și a celei africane. Germania era țara de destinație favorită acestor imigranți, iar odată cu aceștia s-au strecurat și jihadiști, care au produs atentate pe teritoriul celei mai puternice țări din Europa, multe din ele mușamalizate.
Unda de șoc a schimbării de paradigmă politică in Germania va lovi și România, aducând un avantaj consistent social-democraților români, care oricum conduc in sondajele de opinie cu aproape 40%, comparativ cu liberalii, care au scăzut sub 20%.
Din acest moment președintele Iohannis nu mai poate demoniza PSD, acuzându-l de neocomunism, sub privirile incruntate ale noului cancelar german, cum nici liberalii nu mai pot acuza tot PSD de neeuropenism, sub privirile socialiștilor germani, aflați la putere.

PSD devine din ce in ce mai puternic, acum și cu binecuvântarea Germaniei  
,,Stânga are șansa reală de a conduce destinele Germaniei în următorii ani și de a reda Europei o dimensiune socială și umană. Asta am transmis și când am fost la Berlin, alături de PES, pentru a-i susține pe colegii din SPD. Faptul că alegătorii celui mai puternic stat european cred că politicile de stânga îi pot proteja cel mai bine într-o asemenea situație de criză este un semnal puternic pentru toate țările Uniunii Europene. Inclusiv pentru România, unde un guvern de dreapta, aflat în derivă, a devenit un pericol la adresa stabilității statului! De aceea, cred că alegerile anticipate reprezintă soluția pentru a da României o guvernare social-democrată, în ton cu restul Europei”, apreciază Marcel Ciolacu, sesizând ocazia favorabilă pentru a prelua puterea guvernamentală în România.
Din această poziționare a șefului PSD se poate trage concluzia că social-democrații nu vor sprijini un guvern minoritar, condus de Florin Cîțu, care astfel își vede șansele de a rămâne premier subțiate sub limita de rupere.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.