Marcel Butuza cercetat penal

Marcel Butuza cercetat penal

0 132

Intorcandu-se dintr-o calatorie de afaceri dinn China, contestatul patron al firmei Vectra, cunoscut pentru afacerile cu Primaria Braºov, a fost chemat la Politie, unde i s-au adus la cunostinta invinuirile ce i se aduc in dosarul Palatul Stirbey.
Proprietarul fostului Palat al Pionierilor, cunoscut si ca Palatul Stirbey, a fost achizitionat in urma cu trei ani de Marcel Butuza, dupa ce Primaria Brasov a refuzat oferta de achizitie venita din partea fostilor proprietari.
Apoi, odata instalat pe domeniu, Butuza a inceput o serie de constructii si modificari in zona, capacul fiind pus de defrisarea parcului dendrologic vechi de peste un secol, si aceasta pentru a-si amenaja un heliport.
De ce sunt socotite lucrarile ilegale?
Pentru ca Palatul Stirbey este un monument istoric. Constructiile in astfel de obiective au nevoie de o autorizatie speciala, pe care Butuza nu a cerut-o si nu o are.
„De început, au inceput fara documente. S-a avizat o imprejmuire amplasata pe fostul gard si atat”, a declarat arhitectul Adriana Taric, consilier superior al Directiei Judetene pentru Cultura.
Astfel, turnul de la intrarea pe proprietate s-a ridicat in primele luni ale anului. Activitatile au fost pornite recent, desi pe numele lui Marcel Butuza a fost deschis dosar penal inca din octombrie 2007, iar acesta a fost atentionat cu privire la ilegalitatea constructiilor.
Daca va fi gasit vinovat, Marcel Butuza risca amenda penala sau pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani.
„Da, persoana la care faceti referire a fost chemata in fata anchetatorilor. Fata de aceasta persoana a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de executare de constructii fara autorizatie in cazul imobilelor istorice”, a declarat procurorul Claudiu Sandu, de la Parchetul Judecatoriei Brasov.

„Prinþul asfaltului”, cum e poreclit Marcel Butuza datorita afacerilor dubioase de asfaltari, in care un cuvant mare a avut de spus si primarul Scripcaru, este binecunoscutul om de afaceri brasovean si patron al firmei Vectra. Este, totodata, un amic apropiat al primarului George Scripcaru, aparand alaturi de acesta la diverse evenimente mondene si finantandu-i campaniile electorale si belelele politice. La schimb a primit in concesiune asfaltarea Brasovului pe opt ani de zile, precum si deszapezirea pe timp de iarna. Iar lucrarile de asfaltare executate de firma lui Butuza pe bani publici, din bugetul local, au fost considerate ca fiind exagerat de scumpe si de foarte proasta calitate.
Nu intru in amanunte tehnice acuma, dar se pare ca orice print isi mai agata nadragii cand se urca pe un cal prea mare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.