Maratonul internaţional Braşov susţine cauza Hospice Casa Speranţei

Maratonul internaţional Braşov susţine cauza Hospice Casa Speranţei

Sâmbătă şi duminică vom avea la Braşov cel mai mare eveniment sportiv al anului Maratonul Internaţional Braşov. Peste 2.500 de sportivi vor lua startul în probele care se întind pe cele două zile. 15% din taxele de înscriere la probe şi întreaga sumă strânsă din taxa la cursa populară vor fi direcţionaţi spre Hospice Casa Speranţei

Sâmbătă şi duminică vom avea la Braşov cel mai mare eveniment sportiv al anului Maratonul Internaţional Braşov. Peste 2.500 de sportivi vor lua startul în probele care se întind pe cele două zile. 15% din taxele de înscriere la probe şi întreaga sumă strânsă din taxa la cursa populară vor fi direcţionaţi spre Hospice Casa Speranţei.
Ajuns la cea de a treia ediţie, Maratonul Intrnaţional Braşov face parte deja de anul trecut din calendarul Federaţiei Internaţionale de Atletism. Deşi este încă la început de drum, evenimentul este al treilea din România ca dimensiuni şi, fără îndoială, cel mai frumos ca peisaje vizibile de pe traseu.
Poate şi acest din urmă fapt a făcut ca numărul de participanţi să crească foarte rapid şi, dacă anul trecut erau aproape 2.000 de concurenţi înscrişi, de această dată numărul lor a depăşit 2.500.
Maratonul va alinia la start peste 100 de alergători străini, veniţi din 21 de ţări, printre care Statele Unite, Canada, Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Olanda, Franţa, Irlanda şi altele. Pe lângă proba clasică de 42 de kilometri şi 195 de metri, vor avea loc şi alte probe.
Cursele copiilor se vor desfăşura sâmbătă, de la ora 17:00, în timp ce toate celelalte probe vor avea startul duminică dimineaţa, la ora 8:00, în Piaţa Sfatului.
Competiţia este un excelent prilej pentru ca sportivii români să crească în valoare şi numărul celor care îndrăgesc atletismul să fie tot mai mare. Ca în fiecare an, competiţia are şi o latură caritabilă, în beneficiul bolnavilor îngrijiţi de Hospice Casa Speranţei.
Pe lângă acestea, există deja mai mulţi sportivi care vor alerga pentru Hospice Casa Speranţei.
Aceştia au reuşit să strângă în jurul lor un grup de oameni cu inima mare şi au strâns până acum 9.000 de lei care vor ajunge tot la Hsopice-ul din Braşov. Premiile totale ale Maratonului Internaţional Braşov se ridică la 10.000 de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.