Maraton DHL in sprijinul paralimpicilor de la Rio 2016

Maraton DHL in sprijinul paralimpicilor de la Rio 2016

0 415

Brasovenii sunt invitati sa sustina atletii paralimpici la Olimpiada de la Rio din 2016! Pe 20 iunie se da startul Maratonului DHL- Stafeta Carpatilor, actiune ajunsa la a zecea editie si unul din cele mai populare evenimente de acest gen din tara. Fondurile stranse la aceasta editie vor fi donate Comitelului Paralimpic Roman

Brasovenii sunt invitati sa sustina atletii paralimpici la Olimpiada de la Rio din 2016! Pe 20 iunie se da startul Maratonului DHL- Stafeta Carpatilor, actiune ajunsa la a zecea editie si unul din cele mai populare evenimente de acest gen din tara. Fondurile stranse la aceasta editie vor fi donate Comitelului Paralimpic Roman. Pentru al doilea an consecutiv va alerga si Monica Rosu, gimnasta dublu medaliata cu aur la Olimpiada de la Atena din 2004.

Editia de anul acesta a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor este dedicata acestei categorii aparte de oameni care duc sportul la un alt nivel. Fondurile stranse din taxele de inscriere dar si cele din donatii vor fi directionate pentru sustinerea acestor sportivi la Olimpiada din Brazilia de anul viitor, spune Sally Wood-Lamont, presedinte Comitetul National Paralimpic.

In cei 10 ani de existenta a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor, peste 2700 de alergatori s-au aliniat la linia de start. In total s-au strans aproape 100.000 de euro care au fost donati mai multor ONG-uri. Anul acesta participantii sunt asteptati pe traseul traditional Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov. Alergatorii se pot inscrie pe echipe de 6 persoane la proba de stafeta unde fiecare va alerga cate 7 kilometri. Alergatorii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42 km. Si micii alergatori pot participa la crosul copiilor. Concursul se va desfasura pe platoul Stanei Turistice, iar startul se va da la ora 16.00. Sunt asteptati copii cu varste intre 5 si 14 ani care vor alerga pe distante cuprinse intre 250 de metri si 1 kilometru.maraton dhl1

La start se va alinia si la editia din acest an fosta gimnasta Monica Rosu, care se declara bucuroasa ca s-a alaturat echipei.

Municipiul Brasov sustine competitiile sportive, in special cele cu latura filantropica.

Festivitatea oficiala de premiere va avea loc pe platoul din fata Stanei Turistice din Poiana Brasov, dupa care Smiley va sustine un concert cu acces liber publicului. In ziua de desfasurare a competitiei, soferii nu vor avea acces: intre orele 10.00- 13.00 pe DN 73A, intre Predeal si Rasnov, iar in intervalul orar 11.00-17.00 pe DN1H intre Rasnov si Poiana Brasov.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.