Maraton de poezie la a 15-a editie la Brasov

Maraton de poezie la a 15-a editie la Brasov

0 713

Devenit deja traditie, evenimentul desfasurat in fiecare toamna la Facultatea de Litere a strans si in acest an poeti tineri sau cu experienta. In semn de respect fata de regretatii poeti Alexandru Musina si Andrei Bodiu, initiatorii maratonului de poezie, evenimentul a debutat cu franturi din creatiile celor doi profesori si poeti

Devenit deja traditie, evenimentul desfasurat in fiecare toamna la Facultatea de Litere a strans si in acest an poeti tineri sau cu experienta. In semn de respect fata de regretatii poeti Alexandru Musina si Andrei Bodiu, initiatorii maratonului de poezie, evenimentul a debutat cu franturi din creatiile celor doi profesori si poeti brasoveni disparuti dintre noi.
Poetii brasoveni, majoritatea studenti si masteranzi ai Facultatii de Litere din Brasov, au avut ocazia sa recite din propriile creatii la maratonul Universitatii Transilvania.
La editia din acest an au participat si poeti din afara Brasovului: este cazul poetei americane Tara Skurtu si dar al invitatilor speciali, doi poeti foarte originali Vasile Leac si S.T. Khasis.poezie4
Potrivit lui Adrian Lacatus, decanul Facultatii de Litere a Universitatii „Transilvania” cei 25 de poeti au oferit de-a lungul a 7 ore de lectura, poezie de cea mai buna calitate si foarte diversa. Lacatus este multumit ca scoala de poezie continua sa traiasca si chiar sa produca poeti in ciuda disparitiei celor mai buni – Alexandru Musina si Andrei Bodiu.
Maratonul de poezie a marcat incheierea Festivalului studentesc „Etnovember”, desfasurat la Brasov in acest final de saptamana.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.