Maraeli PSD – PNL si invers

Maraeli PSD – PNL si invers

0 75

Atacurile dintre varfurile clasei politice romanesti se duc peste tot atat la Bucuresti cat si la Bruxelles.
PSD-ul in plin avant electoral a luat la „scapinat” Guvernul cu Tariceanu cu tot acuzandu-l ca blocheaza aplicarea Legii votului uninominal lasand alegerea presedintilor de consilii judetene tot pe liste.
Executivul va modifica hotararile privind organizarea alegerilor, astfel incat presedintii consiliilor judetene sa fie alesi in sistemul de vot uninominal, a reactionat, joi, la Bruxelles, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
Seful Executivului a aratat ca Guvernul a trebuit sa adopte aceste hotarari pentru a nu exista speculatii cu privire la amanarea alegerilor locale si a calificat drept ‘o furtuna intr-un pahar cu apa’ declaratiile PSD privind o introducerea unei motiuni de cenzura in cazul in care va bloca Legea privind votul uninominal pentru presedintii de consilii judetene.
”Miercuri, cand a avut loc sedinta de guvern, Guvernul nu putea sa ia o decizie privind organizarea alegerilor pe baza unui cadru legislativ care nu era inca adoptat”, a explicat premierul.
Tariceanu a amintit ca proiectul de lege privind votul uninominal, adoptat de Parlament, a fost contestat la Curtea Constitutionala, care nu formulase inca o decizie, Guvernul fiind nevoit, intre timp, sa ia toate masurile pentru organizarea alegerilor locale la 1 iunie in baza legilor existente.
Seful Executivului a spus ca, intre timp, a aparut decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, care a respins sesizarea de neconstitutionalitate, iar presedintele a promulgat astfel legea care va aparea in curand in Monitorul Oficial.
”Tinand cont de aceste modificari legislative privind alegerea presedintilor de consilii judetene pe baza votului uninominal, va trebui sa modificam hotararile de guvern adoptate ieri (miercuri – n.r.) in sedinta de Guvern, in concordanta cu noua lege care a intrat in vigoare. Nu este nimic anormal, sigur ca nu este foarte placut”, a spus Tariceanu.
El a explicat ca, in lipsa unei decizii privind organizarea alegerilor, Executivul nu ar fi fost decat criticat.
”Daca Guvernul nu ar fi adoptat ieri (miercuri – n.r.) aceste hotarari de Guvern, sigur ca noi am fi fost pusi sub focul criticilor: de ce Guvernul nu adopta hotararea si, evident, s-ar fi tras concluzia, speculatiile ar fi curs ca dorim amanarea alegerilor locale, ceea ce nu este cazul”, a mai spus Tariceanu.
Premierul a criticat, totodata, intentia PSD de a introduce o motiune de cenzura in acest sens. ”Ceea ce pe mine ma mira este aceasta furtuna intr-un pahar de apa pe care a starnit-o PSD-ul, care vrea sa-si arate atasamentul fata de ideea votului uninominal, dupa ce stim foarte bine cate piedici a pus in dezbaterile care au avut loc in ultima perioada, in ultimul an”, a declarat primul-ministru.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.