Maradona by Kusturica la DaKINO

Maradona by Kusturica la DaKINO

0 213

Festivalul de Film DaKINO 2008, care se va desfasura in perioada 25-29 noiembrie, va fi deschis de pelicula “Maradona by Kusturica”, documentarul despre legendarul fotbalist Diego Maradona, regizat de Emir Kusturica.
Documentarul lui Kusturica va rula, in deschiderea DaKINO, alaturi de „Generation 68”, care va fi proiectat in prezenta regizorului peliculei, Simon Brook.
„Maradona by Kusturica” este un documentar de lungmetraj, rezultat in urma mai multor intalniri pe care cineastul le-a avut cu fotbalistul. In documentar este prezentata o biserica dedicata fotbalistului argentinian Maradona. Cei peste 100.000 de fideli ai bisericii sarbatoresc doua date importante: Craciunul, adica nasterea lui Maradona, pe 30 octombrie, si Pastele, care marcheaza ziua de 22 iunie 1986, cand Maradona a inscris cu mana in poarta Angliei, in sfertul de finala al Cupei Mondiale din Mexic. Fan al argentinianului, Emir Kusturica l-a filmat pe acesta la Buenos Aires, l-a urmat in Italia, la Napoli, si l-a dus la el acasa, la Belgrad.
Marturisirile lui Maradona ating si momentul delicat al consumului de cocaina, care a culminat cu criza cardiaca din 2004, dar mai ales subiectele politice.
Maradona, care il are pe Fidel Castro tatuat pe gamba stanga si pe Che Guevara pe umarul drept, este cunoscut pentru militantismul sau politic si pentru insistenta cu care critica FMI-ul si pe George W.Bush. „Maradona by Kusturica” a fost realizat de-a lungul a doi ani si a avut premiera mondiala in acest an la Festivalul de la Cannes, unde a fost prezentat in afara competitiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.