Mansardari in Astra

Mansardari in Astra

0 55

Domnul Gabriel Andronache, unul din cei doi viceprimari ai Brasovului, declara:
„Voi cere sprijinul cetatenilor din acest cartier pentru a elimina interdictia de construire prevazuta in PUG, care impiedica implementarea programului de mansardare.”
Aceasta deoarece Planul Urbanistic General (PUG) interzice mansardarea in cartierul Astra.
De ce este acest cartier mai cu mot – mai bine-zis, mai fara motul mansardarii – nu stiu.
Caci daca in alte cartiere se poate, daca si in Astra se va putea, in urma unei dezbateri publice si a altei dezbateri in cadrul Consiliului Local cu scopul de modificare a PUG, nu inteleg de ce se mai lungeste pelteaua si nu se merge pe scurtatura birocratiei.
Mai ales daca tinem cont ca o seama de asociatii de proprietari din acel cartier au depus cereri in care solicita mansardari.
In cursul anului trecut Primaria Brasov a eliberat 140 de certificate de urbanism pentru mansardarea unor blocuri cu P+4 din Brasov.
Dupa cate se pare, cei carora li s-au mansardat deja blocurile sunt multumiti de treaba, caci, cu foarte mici costuri din partea proprietarilor, aceste blocuri au fost si izolate termic, zona verde fiind si ea reamenajata de cei de la Spatiile Verzi.
Iar prin aceste mansardari se obtine spatiu locativ, atat de deficitar in Brasov, si blocurile-cutii de chibrituri au capatat un aspect ceva mai omenesc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.