Manifestarile dedicate lui 15 noiembrie finantate de Guvern

Manifestarile dedicate lui 15 noiembrie finantate de Guvern

0 115

Dupa mai multi ani in care atat evenimentele cat si oamenii care au participat la enimentele de la 15 noiembrie 1977 erau uitate, iata ca ca anul acesta o parte a puterii isi aminteste de aceastia.?


Guvernul va sprijini financiar autoritatile locale din Brasov pentru marcarea a 20 de ani de la manifestarea anticomunista din 15 noiembrie 1987. In acest sens, Guvernul a decis, in ultima sedinta, alocarea sumei de 300.000 lei, in vederea finantarii unor activitati organizate pentru aniversarea a 20 de ani de la miscarea anticomunista din 15 noiembrie 1987. In acest sens, a fost suplimentat bugetul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, pentru Institutia Prefectului – judetul Brasov. De regula astfel de finantarii veneau prin Consiliul judetean sau Consiliul Local Brasov, de aceasta data se utilizeaza Prefectura, asta pentru a fi mai clar de unde vin banii dar si pentru a evita depolitizarea sau tergiversarea alocarii fondurilor.


Suma va fi utilizata pentru finantarea organizarii Conferintei Internationale „15 Noiembrie” si a Crosului „15 Noiembrie”.
Conferinta va reuni personalitati importante din tara si din strainatate, care au jucat un rol decisiv in inlaturarea regimurilor comuniste din spatiul ex-sovietic, reprezentanti ai unor institutii academice romanesti si europene, presedinti de organizatii anticomuniste.
Crosul „15 Noiembrie”, care este o competitie inscrisa in calendarul Federatiei Romane de Atletism, se va desfasura la 10 noiembrie.
Dupa cum arata hotararea, Institutia Prefectului Brasov va stabili actiunile care vor fi realizate pentru organizarea celor doua evenimente si va raspunde de modul de utilizare a sumei, conform destinatiei pentru care a fost alocata.


?


Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.