Manifestari brasovene de 1 Decembrie

Manifestari brasovene de 1 Decembrie

0 60

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita in data de 1 decembrie, potrivit Constitutiei. Aceasta zi a fost adoptata anterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. La 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1228 de delegati si sprijinita de peste 100.000 de persoane participante, a adoptat Rezolutiunea care consfinteste unirea Transilvaniei si Banatului cu Romania.
Manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei vor avea loc in Piata Sfatului, incepand cu ora 11. Ceremoniile militare vor fi urmate de oficierea unei slujbe, alocutiuni ale oficialitatilor judetului si defilarea detasamentului de onoare.
Cu aceasta ocazie, in Piata Sfatului vor fi expuse standuri cu tehnica si echipamente de lupta ale Brigazii 2 Vanatori de Munte Sarmizegetusa, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Tara Barsei” si Serviciului Roman de Informatii.
Tot in Piata Sfatului, la ora 16.00, fanfara Academiei Aeriene Henri Coanda va sustine un concert de muzica de fanfara, urmat la ora 16.40 de o „retragere cu torte”, pe traseul Piata Sfatului – Casa Armatei – sediul Brigazii 2 Vanatori de Munte Sarmizegetusa (intersectia Cinema Patria).
Programul manifestarilor de 1 Decembrie 2011, Ziua Nationala a Romaniei:
• 11.00 – Ceremonial militar si religios
• 16.00 – Concert de fanfara
• 17.00 – Retragere cu torte pe traseul Piata Sfatului – Cercul Militar
Brasov – Brigada 2 Vanatori de munte)
• 19.00 – Cercul Militar
Filarmonica Brasov sustine un concert simfonic dedicat Zilei Nationale a Romaniei
Dirijor: CRISTIAN OROSANU
Solista: DOREL GOLAN – pian (Israel)
In program:
C. Saint-Saëns – Dans op. 40
C. Saint-Saëns – Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra in sol minor op. 22
Fr. Liszt – Poemul simfonic nr. 2 „Tasso: lamentatie si triumf”
G. Enescu – Rapsodia romana nr. 1 in La major op.
Muzeul „Stefan Baciu” are placerea sa va invite vineri, 2 decembrie 2011, ora 15.00, la concursul-reconstituire cu titlul: “Scenariul unei zile: 1 Decembrie 1918”.
Elevii vor participa la un concurs pe echipaje referitor la contextul si desfasurarea primului razboi mondial, concurs urmat de reconstituirea interactiva a momentelor din ziua de 1 Decembrie 1918, de la Alba-Iulia.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.