MANIFEST PENTRU SANATATEA ROMANIEI!

MANIFEST PENTRU SANATATEA ROMANIEI!

0 252

ROMANI !

Mergeti la vot in numar mare, pentru ca : la o prezenta a romanilor de peste 60-65% ,UDMR-ul ( care din 22 de ani a guvernat 13,7 ani – cel mai mult !!) nu mai intra in parlament si nu mai poate santaja partidele cu care se va alia, in cazul unei prezente mici. Poate ne trezim o data pentru totdeauna si le dam o lectie….. !
Daca sunteti patrioti, dati mai departe !
Acad.Prof. DINU C. GIURESCU 
 
"Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuÅŸirii hotarelor noastre!! IniÅ£iativa de regionalizare,federalizare, de a desfiinÅ£a judeÅ£ele se înscrie într-un ÅŸir de acÅ£iuni care sunt menite, pe de-o parte, să destrame unitatea teritorială a ţării ÅŸi, pe de altă parte, să ÅŸteargă identitatea noastră naÅ£ională. Se anulează, cu o trăsătură de pix, toată această întocmire care are o vechime între 600 ÅŸi 700 de ani, intrată în conÅŸtiinÅ£a noastră, a mea. Eu sunt din VlaÅŸca mai întâi, apoi din ArgeÅŸ, ÅŸi pe urmă, evident, sunt din România, fiindcă VlaÅŸca ÅŸi ArgeÅŸul sunt parte din România. Ce facem? Åžtergem cu buretele, ÅŸtergem cu pixul – tot? Unde voi fi?
Din regiunea 1, cetăţeanul cu codul numeric personal cutare, pe care îl înscriu cu două-trei semne acolo, într-o listă ÅŸi, în felul acesta, am robotizat întreaga Românie. Eu nu mai aparÅ£in unui judeÅ£, nu mai aparÅ£in României.? AparÅ£in unor sigle, unor numere înscrise…
E trist! AÅŸadar, ce se întâmplă acuma cu incercarile de desfiinÅ£are a judeÅ£elor se înscrie în două tendinÅ£e foarte clare din ultimii ani. Pe de o parte destrămarea teritorială a României ÅŸi, pe de altă parte, ÅŸtergerea identităţii noastre ca români.
 
Am să enumăr câteva argumente:
Primul:" regiunile de dezvoltare", acel faimos proiect al UDMR-ului: 50.000 Km², taie Transilvania în două, pe linia trasată de arbitrajul de la Viena din ’40. Acesta este un fapt.
Al doilea: statutul minorităţilor care se pregăteÅŸte. Dacă se adoptă, prin formulă magică a asumării răspunderii, vom crea zeci de autonomii teritoriale, sub pretextul autonomiilor culturale. Autonomii teritoriale în Transilvania care vor face tranziÅ£ia de judeÅ£ele secuieÅŸti, ÅŸi până la graniÅ£a cu Ungaria.
Al treilea argument: legea arhivelor, în speţă întoarcerea arhivelor la emitent! Dumneavoastră ÅŸtiÅ£i ce înseamnă asta? Să le întorc unde? Emitentul a fost până în 1918 Ungaria sau Austria. Acolo le întorc? Eu cred că nu-ÅŸi dau seama oamenii de catastrofa pe care o pregătesc României. Dacă le-aÅŸ propune Statelor Unite să întoarcă arhivele de la Arhivele NaÅ£ionale Centrale din Washington DC la diferiÅ£ii emitenÅ£i, eu cred că s-ar uita ÅŸi ar spune probabil că este un act de trădare naÅ£ională, de destrămare a unităţii Statelor Unite.
Al patrulea argument: legea educaÅ£iei. Suntem educaÅ£i după moda nouă europeană, în care 92% dintre elevii autohtoni au mai puÅ£ine drepturi decât 8% dintre elevii minoritari. E bine că au minoritarii drepturi, dar vreau ca ÅŸi majoritarii să aibă aceleaÅŸi drepturi! AceeaÅŸi lege enumeră 22 de principii directoare, unul din principii este ÅŸi cultura, identitatea ÅŸi istoria românească, dar în lege nu se află nimic pentru promovarea acesteia.
Mai mult decât atâta: finanÅ£area este favorizantă pentru minoritari: dacă sunt 10 elevi minoritari români într-un sat, desfiinţăm ÅŸcoala respectivă, iar dacă sunt zece minoritari într-un sat, facem o ÅŸcoală specială. Iată, deci, ce înseamnă legea educaÅ£iei europene…
Nu mai vorbesc de autonomia universitară, care acolo e proclamată cu litere groase dar, în realitate, universităţile sunt supravegheate, acuma, cum nu au fost niciodată înainte, după bunul plac al rectorului ÅŸi al altora.
Al cincilea argument: nu mai avem manual de istoria românilor!. Elevii de clasa a XII-a au un manual pe care scrie Istorie, iar înăuntru e tranÅŸată, ca la abator, istoria românilor pe teme mari, pe care le înÅ£elege un om care cunoaÅŸte istoria românilor, dar nu unul care trebuie s-o înveÅ£e, fiindcă principiul cronologic a fost desfiinÅ£at.
Al ÅŸaselea argument: eu pot să insult acuma drapelul ţării*, personalităţile marcante… În lege nu mai există incriminare penală pentru acest lucru, pentru profanarea sau batjocorirea simbolurilor naÅ£ionale. Fac ce vreau ÅŸi ce păţesc? În cazul cel mai bun, dacă acÅ£ionează guvernul sau autoritatea, primesc o amendă.
Al ÅŸaptelea argument: am aflat cu stupoare că asociaÅ£ia culturală Forumul Românilor din Covasna, Harghita ÅŸi MureÅŸ nu primeÅŸte un leu de la Guvern pentru acÅ£iunile sale culturale.
Al optulea argument:fosta ora de istorie la televiziunea romană nu mai este. Nu mai există, pur ÅŸi simplu!! În al nouălea rând: desprinderea propagandistică, ÅŸi chiar mediatică, a celor două judeÅ£e ÅŸi jumătate secuieÅŸti,de restul tarii!.
În al zecelea rând: reforma sistemului sanitar, care poate să ducă foarte departe, spre dezastru. Peste toate – ÅŸi cu asta am terminat – vine anularea de facto a Parlamentului.  
 
Asumarea răspunderii este o formulă… extraordinară, ca să nu mai conteze Parlamentul.
Marea Adunare NaÅ£ională era mult mai logică decât Parlamentul de astăzi. Spunea ConstituÅ£ia din ’65: „forÅ£a conducătoare din Republica Socialistă România este Partidul Comunist Român” – monopolul puterii. Era clară puterea. DeputaÅ£ii votau aÅŸa cum spunea Partidul.
Acuma nu! Avem un regim, chipurile, pluralist ÅŸi, în schimb, ne asumăm răspunderea…de partid, încât orice lege poate să treacă în momentul de faţă, fiindcă Guvernul beneficiază de o majoritate aritmetică, care nu mai corespunde în niciun fel cu opÅ£iunile ÅŸi cu sentimentele populaÅ£iei.  
 
Revin la judeţe.
Acestea nu sunt o creaÅ£ie a lui Mircea cel Bătrân. JudeÅ£ele erau acolo ÅŸi Mircea le-a întărit. Nu sunt o creaÅ£ie a lui Carol I sau a lui Alexandru Cuza. Erau acolo. Domnitorul unirii ÅŸi fondatorul monarhiei le-au întărit doar.
 
Culmea este că Uniunea Europeană nu ne cere această desfiinţare a judeţelor.
Este o mistificare grosolană, urâtă de tot, să spui oamenilor că UE ne cere aÅŸa ceva. Dar nu este adevărat! FranÅ£a ÅŸi-a menÅ£inut zeci, sute de departamente, Germania la fel, Anglia la fel. Fiecare unitate teritorială cu numele ei istoric este acolo, numai noi le desfiinţăm.
Partea cea mai gravă e că voiau să ne şteargă memoria, voiau să ne şteargă identitatea.
Prin toate aceste răsturnări, prin toate aceste acÅ£iuni de buldozer, pur ÅŸi simplu, vor să fiu ca persoana, frunza pe apă – căci frunza este acum un simbol – să nu mai ÅŸtiu ce e cu mine, să fiu un fel de cetăţean, aÅŸa, al nimănui, care locuiesc într-o regiune desemnată printr-o cifră romană, ÅŸi care voi fi, încă o dată, înscris, printr-un indicativ numeric, într-o listă.
Acest tip de om nu are decât nevoi imediate: trebuie să se ducă la mall, să cumpere o maÅŸină ÅŸi să călătorească, poate, în străinătate, ÅŸi să se îmbrace bine. Asta este tot, dar în cazul ăsta România: adio! Aici este partea cea mai gravă.
Prin desfiinÅ£area judeÅ£elor îmi iei baza mea teritorială care de sute de ani există acolo. Bunicul meu s-a născut în Buzău, ÅŸi judeÅ£ul Buzău există ÅŸi astăzi. De patru generaÅ£ii suntem buzoieni prin naÅŸtere. Ä‚la este primul loc. Îmi ÅŸtergi ÅŸi Buzăul? Ce fac? Unde sunt născut? În raionul Stalin din BucureÅŸti?  
 
Se vehiculează teoria că noi am ajuns în Transilvania prin secolul XII-XIII…
Asta este o veche temă de propagandă: neputând să conteste majoritatea absolută a românilor, au început să spună: „da, dar voi aÅ£i venit după noi, ÅŸi noi am fost primii ocupanÅ£i” ÅŸi alte teorii din acestea.În Ardeal, însăşi constituirea voievodatului Transilvaniei în cadrul regatului maghiar este un ecou al formei vechi de organizare, din vremea când românii conlocuiau cu slavii pe teritoriul Ardealului. (aÅŸa cum a fost voievodatul Ţării RomaneÅŸti).
 
Cât priveÅŸte judeÅ£ele, să luăm două exemple: MaramureÅŸul ÅŸi Bihorul. Sunt forme vechi de organizare pe care regatul maghiar, în momentul în care a încorporat Transilvania, le-a preluat ÅŸi le-a transformat în comitatele regatului. Iar mai târziu, când Ungaria a făcut dualismul cu Austria, a reînfiinÅ£at toate judeÅ£ele. JudeÅ£ele din Transilvania sunt judeÅ£ele care s-au constituit de-a lungul vremilor. Atât de puternică era instituÅ£ia, încât Austro-Ungaria a extins această instituÅ£ie a comitatelor, echivalentă cu judeÅ£ele, pe toată Ungaria mare, aceea din 1867. Tot ce am înÅŸirat până acuma, acei paÅŸi mai mari sau mai mici pentru destrămarea unităţii teritoriale ÅŸi a demnităţii româneÅŸti, merg toate ca un ÅŸuvoi către o singură Å£intă, suprimarea articolului 1 din ConstituÅ£ie:  
 
România este stat naÅ£ional, unitar, suveran ÅŸi indivizibil.
Asta le trebuie, asta vor să suprime. Åži o suprimă în momentul în care, în conÅŸtiinÅ£a elevilor din liceu, dispare Istoria românilor ca materie de învăţământ, sau când cetăţenii dintr-o urbe nu mai au conÅŸtiinÅ£a că sunt români. Poate nici măcar că sunt bucureÅŸteni sau braÅŸoveni, ci aÅŸa, niÅŸte cetăţeni în derivă printr-o regiune de dezvoltare, numerotată cu 1,2,3, 4 sau 5. Dacă doriÅ£i să rememoraÅ£i, sau să vedeÅ£i pentru prima oară, cine au fost cei care au distrus judeÅ£ele României, să ne întoarcem în 1950, ca să vă arăt o lege adoptată de Marea Adunare NaÅ£ională, chiar în anul care reprezenta debutul obsedantului deceniu. AÅŸ spune cel mai urât, cel mai trist ÅŸi cel mai greu de suportat deceniu din istoria modernă a României. E vorba de Legea nr. 5 din 1950, cea care desfiinÅ£a judeÅ£ele României, ÅŸi o făcea sub conducere sovietică. Astăzi, la Punctul Nostru de Întâlnire am adus un extras: „Marea Adunare NaÅ£ională a Republicii Populare Române. În temeiul art. 38 din ConstituÅ£ia Republicii Populare Române, văzând Hotărârea Consiliului de MiniÅŸtri nr. 935 din 31 august 1950, adoptă următoarea lege pentru raionarea administrativ-economică a teritoriului Republicii Populare Române .
Articolul 1”… FiÅ£i foarte atenÅ£i la acest articol 1, fiindcă argumentaÅ£ia comuniÅŸtilor sovietici din anii ’50 seamănă foarte mult cu ceea ce oferă astăzi ca motivaÅ£ie, regimul PDL- Băsescu-UDMR.
Tot sub masca bunăstării economice şi a atragerii unor fonduri şi a cooperării dintre tot felul de persoane fizice şi juridice, sub aceeaşi motivaţie ne este propusă acum, ca şi atunci, desfiinţarea judeţelor.
Iată aÅŸadar ce spune acest articol 1:*„Pentru asigurarea dezvoltării industriei ÅŸi agriculturii, în scopul construirii socialismului ÅŸi a ridicării nivelului de trai al oamenilor muncii, pentru a înlesni cât mai mult apropierea aparatului de Stat de poporul muncitor, pentru a contribui cât mai temeinic la asigurarea rolului politic conducător al clasei muncitoare ÅŸi la întărirea alianÅ£ei clasei muncitoare cu ţărănimea muncitoare, TERITORIUL ROMÂNIEI SE ÎMPARTE ÎN: REGIUNI; ORAÅžE; RAIOANE. Regiunile din Republica Populară Română ÅŸi capitalele lor sunt urmatoarele;…
Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuÅŸirii hotarelor noastre. E de spus numai că fiecare om trebuie să-ÅŸi dea seama că soarta lui personală, afară de beneficiarii regimului, depinde de ce se joacă acuma. Se joacă integritatea teritorială a României, se joacă stabilitatea ei, se joacă identitatea, sentimentului că eÅŸti român, se joacă apărarea ţării.
 
Statul de astăzi nu mai apară România.
Statul de astăzi apară pe altcineva,dar nu obÅŸtea românească.De aceea fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie să spună NU. „Nu!” – la ceea ce se pregăteÅŸte în momentul de faţă ÅŸi să revenim la tradiÅ£iile noastre, să revenim la puterea noastră din totdeauna."
 
Autor: Prof. Acad. DINU C. GIURESCU
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.