„Manifest impotriva becalizarii Romaniei”

„Manifest impotriva becalizarii Romaniei”

0 102

Acest titlu este dat unui nou volum de publicistica, lansat de catre Remus Cernea, la targul de carte Gaudeamus. Volumul, publicat de editura Tritonic, cuprinde,?pe langa manifestul propriu-zis,?articole publicate de Cernea in diferite reviste, printre care „Dilema Veche” sau „Observator cultural”, ce abordeaz? teme ca relatia stat-biserica, libera cugetare, Catedrala Mantuirii Neamului, indoctrinarea elevilor in scolile publice la orele de religie, marasmul politic, cenzura sau?inegala lupta cu sistemul.


??????????? Ce este „becalizarea”? In opinia lui Cernea este un fenomen „extrem de amplu” care afecteaza societatea romaneasca. Autorul afirma ca becalizarea se constituie in „genul de reactii care au la baza o mentalitate situata la antipozii valorilor culturii si societatii deschise”.


??????????? Originalul este dat de faptul ca la lansare a fost invitat si George Becali. „Ar trebui ca umorul, ironia, critica si dezbaterea sa fie dublate de o contraoferta de valori culturale, civice si politice capabile sa ii opuna rezistenta”, spune autorul in invitatia la lansare, si sustine ca?manifestul sau „secreta o picatura dintr-un posibil antidot”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.