Manifest catre romani

Manifest catre romani

0 171

O tanara din Bucuresti, in numele unei categorii de tineri gandind ca ea, sanatos, a lansat un manifest care se adreseaza, in primul rand, tinerilor din Romania, dar nu numai acestora, ci si tuturor celor care iubesc acest frumos colt al lumii.
„Suntem blocati, inerti, paralizati, privind la doua Romanii, Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii – si Romania NOASTRA, a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti.”
Acesta este inceputul unui manifest initiat de o tanara de 30 de ani, din Romania, proprietara companiei Phoenix Relocation, scriu jurnalistii de la Bussines Standard, manifest caruia, inca, destul de putini ii dau sanse de reusita.

Manifestul, postat pe reteaua de socializare Facebook, se adreseaza tinerilor care si-au tocit cu succes coatele pe bancile scolilor, care au trecut prin emotiile examenelor, au facut Mastere si Doctorate si au visat la un moment dat ca pot schimba lumea si propune, ceea ce tanara numeste „Miscarea de intoarcere Acasa”.

Prin manifest, Alexandra Svet propune tuturor sa nominalizeze o lista de cinci nume, persoane care ar reprezenta o alternativa la sistemul politic actual. Potrivit documentului, cei nominalizati pot fi contabili, avocati, oameni din banci, din agetii de publicitate, oameni care lucreaza in agentii imobiliare, multinationale, sau chiar artisti, medici, scriitori.

Tanara proprietara a companiei Phoenix Relocation isi platea la timp impozitele. Insa cand, pentru prima data, nu a reusit sa isi plateasca la timp impozitele, s-a trezit cu conturile blocate. Atunci a “deschis ochii” si a vazut cum arata Romania si cum este condusa. A pus totul intr-o scrisoare deschisa.
Aceasta tanara, cum am mai aratat, e Alexandra Svet, o tanara din Bucuresti care pare decupata mai degraba de pe coperta unei reviste de moda.
Si iata ce scrie ea.
Platforma: Facebook. Masa critica: 3.500 de utilizatori si un bulgare de zapada care se rostogoleste pe mail-uri, forumuri si liste de discutii. Miza: “Si tu, si eu, cunoastem cel putin cinci oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in Parlamentul European decat EBA sau Becali”.
In ceea ce s-ar putea dovedi prima miscare grassroots de amploare din Romania, Alexandra propune schimbarea clasei politice si administrative cu oameni care au demonstrat ca pot construi ceva pe cont propriu si ca pot mobiliza increderea si energiile celor ca ei.
“Suntem blocati, inerþi, paralizaþi privind la douã Românii: România LOR – hoþii, corupþii, agramaþii, tupeiºtii – ºi România NOASTRÃ – a oamenilor cinstiþi, muncitori, pregãtiþi, integri, capabili, tineri ºi deºtepþi”, scrie Alexandra în deschiderea manifestului,

Iar mottoul manifestului ar putea fi:CITESTE SI DA MAI DEPARTE!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.