Mania naturii ( XX )

Mania naturii ( XX )

0 132

MANIA? NATURII? ( XX )


?


“ Stop ! “ il opri Ottac pe Atlan, care vroia sa-I sara in ajutor lui Topmugg. “ Daca te trece gandul sa tai frunza, aici se dezlantuie infernul. Topmugg nu se sufoca asa repede, iar planta nu arata a avea forta de a-l zdrobi pe micul nostrum prieten. Si inafara de asta, iata, in sfarsit vad si eu un ghmor reactionand.”


Asta asa era. Ghmorul se ridicase si se indrepta spre frunza, fara a-I baga in seam ape Ottac sip e Atlan. Se apleca si incepu sa mangaie gingas frunza, care incepu incet-incet sa se deruleze. Iesi la iveala si Topmugg, se holba cateva clipe mirat la ghmor, apoi o sterse urgent de pe frunza. Ghmorul se ridica si se duse tacut la tovarasii sai.


“ Daca nut e potolesti, iti lungesc urechile ca la magari, ca sa ma poti auzi mai bine ! “ il ameninta Ottac. Topmugg arata tare derutat si ciufulit. “ Ei, cum a fost ?”


“ Nu prea bine, Ottac, si deloc placut. Chestia aia s-a infasurat in jurul meu mai inainte ca eu sa pot inspira destul aer. Cu toate astea, daca as fi un ghmor si m-as intelege cu frunza, nicin-ar fi asa de rau in ea. “


Pentru kresalian aceasta fusese o performanta in ceea ce priveste discursul sau intr-un perfect intercosmos, semn ca isi revenise din sperietura.


“ La drum, prieteni. Banschor e inca departe “, indemna Ottac.


“ Eu aproape as vrea sa cred ca, la caz extreme, ghmorii ne-ar putea ajuta sa scoatem buretii din nava. Probabil ei ar fi singurii care ar putea-o face. “


“ Mai intai sa vina clipa aceea, si vei vedea cum buretii vor pleca singuri “, spuse Ottac misterios.


Pornira mai departe, trecand de-a curmezisul prin tabara ghmorilor. Chiar si pasarile statura linistite. Parea ca nu le e teama si ca nu cunosc primejdiile.


Ajunsera din nou in campie si urmara un drumeag bine conturat printer cranguri si grupuri de copaci. Cu toate ca avura spor la drum, nu-si atinsera tinta in acea zi. Hotarara sa poposeasca de noapte langa un mic lac in care se varsa un parau, pe care il traversara fara incidente.


Mai tarziu, langa focul de tabara, incepura discutii pe diferite teme. In schimb Topmugg sedea pe malul lacului privindu-i trist undele.Ceilalti doi stiau care si cat de mare este ispita pentru kresalian si cat de mult isi doreste acesta o partida de inot, dar o patise o dat cu apa si devenise mai intelept.


“ Cred ca incetul cu incetul incepem san e adaptam si noi “, remarca Atlan optimist.???? “Astazi am scapat usor. Si invers – natura incepe sa se obisnuiasca cu noi. Inca ne mai ia drept intrusi nedoriti, dar asteapta sa vada ce vom mai face. Nu vom putea evita sa le calcam legile, dar fara a fir au intentionati. De asta trebuie sa tinem cont. “


“ Si tefrodienii ? Ei cum se descurca ? “


“ Cred ca deloc – vom vedea.”


Topmugg parasi malul lacului si se intoarse la grup. Se intinse langa foc si inchise ochii.


Noaptea se scurse fara incidente.


?


( va urma)


?


( traducere si adaptare dupa “ Das Tefroderproblem “ )


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.