Manea la nunta Oltchim: mirele e stirb, mireasa-i curva

Manea la nunta Oltchim: mirele e stirb, mireasa-i curva

0 131
Danut inca da cu banul daca sa se prezinte la judecatorie, unde are termen intr-un proces de santaj pe bani grei alaturi de alti doi angajati ai OTV sau sa se infiinteze cu 45 de milioane de euro in valiza la semnarea contractului in dosarul de privatizare a Oltchim. Grea decizie.
Ambele evenimente pica la aceeasi ora si ma tem ca protagonistul telenovelei de privatizare nu s-ar duce la niciunul din ele. Pentru ca, in ambele cazuri, trebuie sa plateasca. Scadentele astea sunt o pacoste cumplita fata de logoreea televizata de fiecare seara din studioul OTV, unde magnatul de carton nu risca decat ca vreuna-doua din babatiile nocturne sa cedeze si sa cada rapusa in pat spre dimineata, visand tulbure la domnia poporului.
Danut n-are voie, insa, sa fie confuz in dimineata asta si sa incurce institutiile. Ca sa nu se duca la tribunal cu valiza de bani – desi s-a mai vazut in Romanika – si sa se prezinte la Oltchim sa se dezvinovateasca, spunand ca el n-a santajat pe nimeni. Desi Guvernul pare victima unui santaj gros dupa entuziasmul infantil cu care i asteata pe Danut la iscalirea documentatie si dupa febrilitatea cu care anunta ca scoate la privatizare Tarom si CFR Marfa. Nu ca cele doua companii n-ar merita, in sfarsit, atentia statului, care s-a lasat capusat decenii intregi cu complicitate interesata, si se mira acum cu imbecilitate de cat de jos s-au prabusit zisele societati si de cat de scumpa a devenit intretinerea lor. 
Dar astea sunt doar operatii mici de cosmetizare. Pentru succesul maritisului cu strigare de la Oltchim, e nevoie de operatii serioase. Una din ele este stomatologica.
Primul care a bagat de seama ca mirele si mireasa au hibe grele este omul de afaceri Stefan Vuza, unul dintre participantii perdanti la licitatia Oltchim. Vuza a si rezumat folcloric competitia adjudecata de Dan Diaconescu si poporul din spatele lui, spunand ca „mireasa e stirba si mirele vine pe cal alb”.
Doar cu calul a nimerit-o, pentru ca Danut, interfata mediatica cu amarasteanul, se da intr-adevar cu o limuzina imaculata. A gresit, in schimb, dantura.
Daca va uitati bine la Diaconescu, veti observa ca nu mireasa, ci mirele e stirb, situatie remarcata deja de presa de can-can care se uita mai atent in gura vedetelor de pe sticla. Dupa ce s-a combinat cu toti smecherii experti in capuseala, mult petita Oltchim nu e stirba. E o curva la scara industriala.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.