Mandarinii pesediști ai Brașovului n-au trecut de demagogia primitivă a anilor 50

Mandarinii pesediști ai Brașovului n-au trecut de demagogia primitivă a anilor 50

3 74

Propunem astăzi un studiu de caz, cel al subprefectului Lucian Pătrașcu, cel care spune că transpiră abundent în efortul sisific de construire a Brașovului. Nu trebuie decât să-i accesăm prima pagină de Facebook, cea a sloganului desprins parcă din lozincăreala de la Bumbești-Livezeni:
Împreună construim Brașovul de mâine(sic! Da azi de ce nu-l construiți p-ăla de azi? N.n.), un oraș modern care nu și-a uitat tradițiile, un oraș normal, un oraș pentru brașoveni(sic!), un oraș mândru printre orașele Europei(sic! Păi atunci e mândru și pentru că n-a avut vreodată primar PSD! N.n.)”
Ai spune că-i frumoasă viața de brigadier a lui Pătrașcu, cuprins de exaltarea îndemnului dejist „Hei rup, Hei rup, Cad stânci de fier, În lupta dusă de brigadieri”. Asta în timp ce se lăfăie în funcțioara de subprefect al Brașovului, bine plătită, mai nimic de făcut, fără măcar o realizare notabilă.
Și-atunci survine plenar întrebarea:
Ce construiește totuși Pătrașcu la Brașov, și odată cu el puzderia de pesedei abulici brașoveni? Că a defectat (dezertat) urgent din demnitatea de consilier local, în care mai avea vreun cuvânt de spus prin Consiliu și i se mai opunea lui Coliban, pentru a se înșuruba în suptprefectoriatul(sic!) bine plătit. Prefectură care este totuși dominată de PNL prin prefectul liberal Văsii și unde Pătrașcu nu face altceva decât își ia remunerația la avans și la lichidare.
De unde atunci heirupismul facebook-ist al construirii Brașovului?
Că PSD Brașov, în afară de un vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov în anii 2000-2004, care a realizat efectiv ceva pentru județ și chiar pentru municipiu pe alocuri, n-a mai deținut nicio funcție relevantă în Primărie, sau în CJ timp de zeci de ani, cotându-se ca cea mai slabă organizație din țară.
Că funcția de viceprimar, pe care a deținut-o nulitatea manifestă de Răzvan Popa până în iunie 2014, nu se pune pentru că a fost dat afară de Consiliul Local din cauză că nu avea minte nici cât sticletele prost prins în laț, din Balta Brăilei.
Nici măcar acum, când au alianța la guvernare cu liberalii, pesediștii brașoveni nu există în configurația administrației municipale și județene cu vreo funcțioară de execuție.
Sunt totuși vocali în norișorul lor de Facebook, emanând câte o pestilențială în direcția lui Coliban, precum următoarea:
Pe pesediștii brașoveni îi doare de asfaltul lui Coliban, de spital NU!
„Administrația USR a Brașovului dă dovadă de amatorism în ceea ce privește infrastructura municipiului.
Coliban toarnă asfalt peste asfalt acolo unde nu este nevoie de asfalt nou. În schimb sunt ignorate străzile care chiar necesită reparații sau asfaltare.
Este responsabilitatea noastră, ca cetățeni, să cerem transparență și să ne asigurăm că resursele publice sunt folosite eficient în beneficiul întregii comunități.
” emana deunăzi tot vituperantul Pătrașcu din confortabilul său birou lipsit de importanță de la Prefectură.  
Adicătelea noi, cetățenii, care n-avem nicio legătură cu insignifiantul PSD la Brașov, să cerem transparența și cumpătarea în gestionarea banilor publici. Ei, pesediștii netrebuincioși brașoveni numai ne îndeamnă și ne atrag atenția. Mai mult, sunt nemulțumiți de asfaltarea lui Coliban de pe ulițele Brașovului, că ei vezi Doamne! ar fi avut o altă concepție asfaltatoare.
Problema este că ei n-au asfaltat niciodată nimic prin Brașov și n-au construit niciodată nimic pe la poalele Tâmpei, neavând calitatea edilitară.

Piedicile procedurale puse de pesediști în finanțarea spitalului  
Bineînțeles că nu vor construi nici Spitalul de Pneumo-Infecțioase, pe care ar fi avut șansa de a și-l adjudeca precum un obiectiv efectiv realizat de ei, chiar dacă doar de guvernul lor. Au preferat să exploateze o lacună în documentația spitalului trimisă la București pentru finanțare PNRR și să saboteze proiectul, în loc să pună umărul ca la Bumbești-Livezeni alături de Coliban și să mențină finanțarea ministerului Sănătății.
Însă de-a lungul timpului, sub fiecare guvernare pesedistă, și au fost multe nenică!, s-au tăiat banii pentru dezvoltarea Brașovului când n-a convenit primarul. Fie că a fost Ghișe primar, sau Coliban astăzi.
Doar Scripcaru a reușit atragerea de fonduri guvernamentale, însă el jongla cu PSD Brașov și cu Dunca precum ciorditorii minorității creole cu alba-neagra. 
Astăzi pesediștii se bucură ca acel copil stupid care jubilează că i s-a spart mingea altui copil, când Rafila taie de pe listă spitalul brașovean, nerealizând cu mintea lor puțină dar simplă că electoratul brașovean îi va scoate culpabili pentru eșec în 2024.
Irelevanța în care se bălăcesc pesediștii brașoveni, care efectiv nu contează în calculul electoral la locale, este astfel consfințită în continuare de îngustimea minții și de micimea caracterelor acestora. Vizibile chiar prin perdeaua de fum aruncată pe Facebook de Pătrașcu, Dunca, sau Crivineanu.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

  1. Acest patrascu nu este altceva decat un mare NIMIC in marea de facatori de NIMIC din conducerea PSD Brasov. Cum au ajuns astia sa „ecraneze” oamenii serioasi din partid este foarte greu de raspuns.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.