Managerii spitalelor brasovene au picat examenul

Managerii spitalelor brasovene au picat examenul

0 69

Managerii spitalelor brasovene au fost inspectati, au sustinut diferite teste, iar unii dintre ei au picat cu brio examenul general pe care institutia pe care o conduc l-a sustinut.
Criteriile de performanta impuse de Ministerul Sanatatii nu au fost indeplinite in totalitate de niciunul dintre conducatorii spitalelor brasovene, insa, cu toate acestea, nimeni nu a fost data afara din functie.
Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, Mariana Rusu, si dr. Claudia Coste – Spitalul Codlea, Adela Matau – Spitalul Rupea si dr. Mariana Tudor – Spitalul Zarnesti s-au aflat pe muchie de cutit, comisia propunand „incetarea contractului de management”, dar in urma contestatiei depuse, li s-a mai acordat o perioada de gratie de sase luni, cand vor fi reevaluati.
Pentru ca trebuie sa-si recicleze cunostintele, acestia vor fi obligati sa urmeze cursurile despecializare organizate la Bucuresti, acesta fiind cel de-al doilea stagiu de pregatire pentru management-ul spitalicesc, dupa cel sustinut in 2006.
Cei care au reusit sa obtina cele mai bune calificative la acest examen au fost : Alexandru Grigoriu – Spitalul de Psihiatrie si Neurologie, Ioan Mazgareanu – Spitalul Clinic de Copii si Felicia Constandis – Spitalul de Boli Infectioase.
Au mai fost cativa manageri care ar fi trebuit sa aiba aceeasi soarta ca a celor patru de mai sus, insa in urma contestatiilor acestia au ramas in functie fara a fi nevoiti sa repete examenul dupa sase luni : dr. Flavius Gliga de la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie, dr. Carmen Macavei – Spitalul de Pneumoftiziologie, dr. Mircea Grapa de la Spitalul Municipal Fagaras si Teodora Craciun – Spitalul Municipal din Sacele.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.