Manageri, directori sau sefi!

Manageri, directori sau sefi!

0 171

Managerii romani sunt harnici si ambitiosi, dar sunt platiti peste valoarea reala a muncii lor, plasand Romania pe locul patru intr-un clasament realizat de firma de recrutare Target privind performanta directorilor din sase state din Europa Centrala si de Est.
Cercetarea a fost realizata in toamna anului trecut de catre firma de recrutare Target International Executive Search Group, impreuna cu Henley Business School, si a luat in calcul raspunsurile a 1.169 de manageri, din care 271 locali, din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia.
Concluziile referitoare la activitatea directorilor romani reflecta perceptia managerilor expati care au participat la studiu. Autorii analizei au concluzionat ca managerii romani sunt cel mai bine platiti, dar peste valoarea reala a muncii lor.
Potrivit cercetarii, managerii romani sunt harnici, au un spirit antreprenorial puternic si au o capacitate de vanzare excelenta. Un alt spect pozitiv legat de activitatea directorilor romani se refera la mediul de lucru activ si dinamic.
De asemenea, ei sunt cei mai buni in relatia cu strainii, comparativ cu managerii din celelalte tari analizate.
Pe de alta parte, romanii au ca puncte slabe dezorganizarea, lucrul in echipa nesatisfacator si planificarea insufienta.
„Mesajul este clar: romanii trebuie sa-si foloseasca energia si spiritul antreprenorial incontestabil pentru a «face ordine», respectiv sa planifice, sa construiasca structuri si strategii viabile si, cel mai important, sa invete sa lucreze in echipa”, se mai spune in analiza.
Toate acestea plaseaza Romania pe locul patru in clasamentul realizat de Target privind performanta directorilor, dupa Polonia, Slovacia si Cehia. Locurile cinci si sase sunt ocupate de Ungaria si Bulgaria.
Analiza firmei de recrutare arata ca principalele probleme cu care se confrunta mediului de afaceri din Europa Centrala si de Est (CEE) sunt orientarea redusa catre client, asumata de 80% dintre respondentii expati, si modul ineficient de gestionare a afacerilor (79%).
Circa 80% dintre participantii expati considera ca managerii de valoare sunt greu de gasit, in timp ce 78% sunt de parere ca afacerile sunt ingreunate de birocratie, iar 62% de coruptie.
In acelasi timp, managerii locali muncesc mai mult, potrivit raspunsurilor date de 65% dintre directorii expati, iar femeile in functii manageriale ii devanseaza pe barbatii din aceleasi posturi (65%).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.