Mamaliga cu carnati, toti romanii sunt bogati

Mamaliga cu carnati, toti romanii sunt bogati

0 293

S-a consumat si ziua nationala, care, din fericire incepe sa insemne tot mai mult pentru romanii de pretutindeni, tine de identitatea noastra, de obarsia noastra, de istoria noastra si toate astea ne dau dreptul sa fim o natiune mandra.


Din pacate, pentru multi dintre conationalii nostri aceasta zi?s-a scurs sub semnul folclorului de taraba: „mamaliga cu carnati, toti romani sunt bogati.” 1 Decembrie s-a identificat cu o portie de fasole cu carnati si o tuica fiarta. Si n-ar fi atat de grav, daca pentru portia aia amarata oamenii nu s-ar fi calcat in picioare.


Un amestec de lacrimi si furie impotriva propriei neputinte te cuprinde vazand veteranii acestui neam batandu-se pentru a prinde ceva din aceasta pomana nationala a porcului politic ce scurma de 16 ani in glodul tranzitiei.


In fata tarii, careul supradimensionat de asi care si-a adus aportul la aceasta stare de fapt: Iliescu, Constantinescu, Basescu, Nastase, Vacaroiu si altii, asistand la fastuoasa parada militara. Dintre toti, evident?cel mai bine a picat Basescu. Se bulucea lumea si la el, (nu chiar ca la fasolea cu carnati) dar pe-aproape, sa-i faca „baie de multime”.


Biet popor ce a optat pentru un presedinte?al carui dosar? (de securist, de retea, de urmarit si nu mai stiu variante) tocmai a fost gasit, in detrimentul altui candidat (pe care? DNA nu pridideste sa-l cerceteze) a mai trebuit sa tina si obrazul la scuipat: sa aiba vicepremier poet, care a castigat ca la alba-neagra un miliard, spalat in masina cu bule a povestilor pe care le va scrie candva, cercetat de DNA, cu dosar la secu si mai rau, care nici nu vrea sa auda de ziua nationala a Romaniei, adica?Marko Bela!


Bela bacsi (era sa zic domnul), intrebat de un reporter „ce calitati au romanii?” a ras a lehamite, si-a dat jos microfonul si a spus ca …are treaba!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.