Mamaie Hectar si Mamaie Asfalt

Mamaie Hectar si Mamaie Asfalt

0 74


Bunica bolnava careia Scufita Rosie ii duce merinde intr-un cosulet este personaj de basm. Tot folclor este si bunica neputincioasa, sprijinita de baston, care da boabe la gaini si bodoganeste prin ograda. Lumea s-a schimbat, in eterna si fascinanta Romanie bunicutele si matusicile trecute de “speranta medie de viata” isi asteapta nepoteii nu cu de-ale gurii, ci cu de-ale tunului imobiliar.


Mamaitele noastre din ziua de azi s-au dedulcit la afaceri cu terenuri, pe care le muta din extravilan in intravilan cum odinioara alte mamaie treceau ochiurile de pe-o andrea pe alta, le cumpara ieftin, le vand scump, se imbogatesc si lasa mosteniri.


Daca nu fac invarteli cu terenuri, atunci mamaiele asfalteaza strazi in capitala si tot nu se coboara la tricotat ciorapi si supt mentosane.Uite-asa, de-ale naibii.


Dupa ce matusa Tamara, cea care, spune nepotelul sau, umbla de colo colo cu bocceaua, alungata de comunisti, s-a dovedit a fi avut in boccea aur, tablouri, case si terenuri, pe care le-a vandut lasand nepotului 1 milion de euro, dupa ce mama deputatei PD Cornelia Cazacu s-a dovedit ?a fi regina asfaltului bucurestean, muncind cu un zel de invidiat la strazile Bucurestiului, este momentul sa intre in scena matusica Frusinica a justitiei Monica.


Frusina Macovei cere ce n-a avut, respectiv 4 hectare de teren in intravilanul orasului Eforie Sud, primeste terenul gratis, in 2003, cand valoara, spun expertii, 160 euro / mp, iar acum are o avere colosala, terenul fiind evaluat la 600 euro/mp. Si ghici cine-o va mosteni? Nepotica Monica, cea care, se spune a pus silicoane ?justitiei, de l-a innebunit pe Franco Frattini, a subtiat coruptia in talie cu 2 centimetri si a facut fitness cu reforma, pe care, se mai intampla, a scapat-o din mana cand a intervenit la viceprimarul din Eforie, zis Vasile Televizor, pentru improprietarirea matusii Hectar, ori cand a dat de pamant cu drepturile proprietarilor casei in care stau parintii ei.


Nu-i bai, asta arata ca Macovei e sensibila si isi iubeste parintii si matusa, problema e ca matusile si mamaiele noastre noastre incep sa freamate de nerabdare sa asflateze sosele, sa construiasca autostrazi si sa cumpere terenuri, in timp ce noi tanjim dupa ciorapi din lana, manusi cu un deget si povesti la gura sobei! Grele vremuri!


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.