Mamaia: Taxa lui Mazare se mentine

Mamaia: Taxa lui Mazare se mentine

0 108

Taxa de bariera la intrarea in statiunea Mamaia va fi perceputa si in acest an incepand cu data de 4 iunie. Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanta informeaza ca tarifele practicate sunt aceleasi cu cele de anul trecut. Masura se aplica autoturismelor care nu sunt inmatriculate in Constanta. O decizie a Curtii de Apel Bucuresti din luna martie a acestui an indica insa ca taxa este ilegala si ca trebuie desfiintata.
Astfel, fiecare intrare in statiune costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore costa 4 lei, unul pentru sapte zile 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul costa 250 de lei.
Curtea de Apel Bucuresti a decis ca taxa este ilegala si trebuie desfiintata
In luna martie a acestui an, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca taxa de intrare in Mamaia este ilegala si, ca urmare, trebuie desfiintata, in urma unui proces intentat de o turista care platise aceasta taxa. Sentinta a ramas definitiva, arata Dan Popa pe blogul sau, si nu mai poate fi atacata.

Ce se intampla cu banii?
Primarul Radu Mazare declara ca, in sezonul estival 2008, autoritatile locale au incasat din taxa de bariera aproximativ 1.700.000 de lei, cu 200.000 mai mult ca in 2007. Din banii incasati, administratia locala a explicat ca sunt organizate manifestari culturale, sportive si de divertisment, cu scopul de a atrage turisti pe litoral.
La jumatatea lunii iunie 2007, taxa de bariera a fost reintrodusa dupa ce magistratii Curtii de Apel Constanta au decis, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, ca taxele speciale instituite de administratia locala sunt legale.
Sentinta s-a referit, pe langa taxa de bariera, la taxa de utilizare a tramei stradale, taxa pentru irigatii, taxa pentru siguranta si linistea publica si cea pentru statiile de telefonie mobila, dupa ce prefectul judetului a atacat taxele respective in contencios administrativ, imediat dupa introducerea lor, fiind considerate ilegale. In afara taxei de acces in statiunea Mamaia, celelalte se aplica numai agentilor economici.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.