Malpraxis la Brasov

Malpraxis la Brasov

0 76

In urma mai multor cazuri de malpraxis semnalate si in media, s-au luat masuri pentru prevenirea sau pedepsirea celor vinovati. Comisia de Malpraxis ce functioneaza in cadrul Autoritatilor de Sanatate Publica propusese ca medicii anchetati pentru astfel de cazrui sa fie suspendati pe toata perioada anchetei.


Colegiul Medicilor din Romania s-a opus acestei decizii considerate de ei prea drastice si care le anuleaza intr-o oarecare masura prezumtia de nevinovatie, fiind o “aberatie juridica”, dupa cum au catalogat-o acestia.


Numai anul trecut, in judetul Brasov au fost inregistrate 20 de reclamatii de acest gen.


Medicul brasovean, Constantin Carstea, a sustinut si el punctual de vedere al colegiului: „Din cate stiu eu, aceasta Comisie nu a functionat niciodata. Din punct de vedere al verdictelor au valoare concluziile Comisiei de Disciplina, coroborate cu expertizele medico – legale. Ceea ce se doreste acum e o aberatie, deoarece nu se respecta prezumtia de nevinovatie. S-a creat un razboi surd intre medici si pacienti si daca se reglementeaza astfel de lucruri, accesul la serviciile medicale va fi din ce in ce mai greu. Suspendarea pe durata anchetei poate sa creeze si un deficit de cadre medicale”.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.