Majoritate fara PSD si PNL la AGA CET

Majoritate fara PSD si PNL la AGA CET

0 325

Nici la cea de-a doua convocare a sedintei AGA de la CET Brasov SA, programata pentru luni, 14 mai, consilierii locali ai PSD si PNL nu au raspuns invitatiei. Totusi, la aceasta convocare au ajuns cei doi consilieri de la UDMR, astfel incat AGA CET a fost statutara, iar cu o majoritate de voturi, proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate in unanimitate de catre cei 16 consilieri locali prezenti(respectiv 13 reprezentanti PD, doi UDMR si consilierul independent Vasile Kraila).
Bineteles ca democratii nu au putut scpa prilejul de a ataca comportamentul adversarilor politici. Ca doar ne aflam in plina campanie electorala. Astfel, dupa terminarea sedintei, 14 dintre alesi, respectiv cei 13 democrati si Vasile Kraila au redactat un comunicat de presa prin care si-au declarat „regretul si dezacordul pentru politizarea excesiva a problemei furnizarii caldurii si apei calde pentru cetatenii municipiului”. Grupul celor 14 ii acuza pe alesii PSD si PNL ca sunt singurii vinovati pentru problemele viitoare ale CET.
Primarul George Scripcaru, presedintele PD Brasov, a declarat ca este vorba in mod sigur despre un boicot si ca situatia trebuia rezolvata rapid, deoarece bilantul si bugetul de venituri si cheltuieli trebuie depuse la Directia Generala a Finantelor Publice Brasov, pentru a se putea lua decizii pentru viitor.Motive si motivatii


?


Motivatia consilierilor liberali si social-democrati privind absenta de la sedinta AGA de la CET este ca nu si-au structurat propunerile pentru viabilizarea centralei de termoficare. Totusi, trebuie spus ca aceasta motivatie nu sta in picioare nici in cazul convocarii din 11 mai si a celei din 14 mai, in conditiile in care pe ordinea de zi se aflau cinci puncte fara legatura cu subiectul mentionat. Astfel, a fost vorba despre discutarea si aprobarea bilantului contabil pe 2006, care trebuie depus astazi la Finante, a bugetului de venituri si cheltuieli al societatii, a raportului cenzorilor, precum si o dezbatere pe tema evaluarii unor bunuri achizitionate in mandatul 2000-2004.


Pe de alte parte, este posibil ca pesedistii si liberali sa fi fost dusi in eroare de solicitarea imperativa a primarului sa rezolve situatia de la CET inainte de referendum, cerere pe care edilul sef al municipiului a efectuat-o la sedinta ordinara a CL din 7 mai.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.