Majorarea pretului biletelor RAT atrage critici pesediste

Majorarea pretului biletelor RAT atrage critici pesediste

0 217

Intentia conducerii RAT de a majora tarifele pentru transportul in comun a adus imediat dupa sine criticile social-democratii brasoveni, care au avertizat in repetate randuri ca proiectul de modernizare a parcului auto va impune un val de scumpiri ale biletelor.


Secretarul pe probleme de comunicare al PSD Brasov, Mihai David, a sustinut ca era inevitabil sa nu se treaca la majorarea pretului biletului, atata vreme cat calculele care au stat la baza accesarii imprumutului BERD de 15 milioane de euro pentru cumpararea de autobuze noi erau gresite. „Atunci, s-a plecat de la cifre umflate, in speranta ca va creste numarul de calatori. Acesta nu a crescut, fapt confirmat chiar de conducerea RAT Brasov„, explica David.


Reprezentantii municipalitatii au facut public la inceputul saptamanii un document prin care se lua in discutie majorarea pretului biletelor de autobuz de la 1,20 lei la 1,50 lei, dar si o marire a pretului abonamentelor incepand cu data de 2 iulie.


Conducerea RAT Brasov sustine ca pe primele patru luni ale acestui an se inregistreaza o nerealizare a veniturilor prognozate din vanzarea de bilete si abonamente de calatorie de aproximativ 19%, in ciuda imbunatatirii semnificative a conditiilor de transport. Ba mai mult, majorarea tarifelor „va conduce si la disparitia disfunctionalitatilor legate de numarul foarte mic existent pe piata de monezi divizionare ale leului greu, care au generat reclamatii ale publicului calator la primirea restului”.


Directorul RAT Brasov, Augustin Pulpea, a explicat ca membrii Consiliului de Administratie au luat aceasta decizie dupa efectuarea unor calcule economice: „Este vorba de rezultatele realizate potrivit situatiei actuale. Nu BERD a impus marirea. In contractul cu BERD se precizeaza ca trebuie realizata o majorare a tarifului cu minim inflatia. Doar atat”.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.