Majorarea pensiilor de… sărbători, adică la Sfântul Așteaptă!

Majorarea pensiilor de… sărbători, adică la Sfântul Așteaptă!

0 25

După îndelungă circareala, în sfârșit, coaliția a hotărât o majorare a pensiilor din sistemul public cu 12,5 %.
Mult zgomot pentru mai nimic dacă avem în vedere rata inflației de 16,2 % și creșterea astronomică a preturilor la energia electrică, gazul metan și la produsele alimentare de bază, între 20 și 40%.
Este evident că nu se acoperă nici indexarea cu rata inflației.

Despre majorarea pensiilor, la Sfântul Așteaptă…
Iarna, pentru pensionarii obișnuiți ai României, bate la usa însoțită de „frică, foame și frig”…
De săptămâna viitoare, decidentii politici au catadicsit să ne anunțe că vor începe discuțiile despre pensiile speciale.
Sunt vizate privilegiile acordate „din interes” pentru câteva categorii socio-profesionale, cu mult peste cota de contributivitate a acestora.
Aceste persoane fac parte din urmatoarele grupuri: corp diplomatic, funcționari publici parlamentari, personal aeronautic navigant civil, judecători și procurori, personal auxiliar din instante și parchete, lucrători la Curtea de Conturi a României.
Încă nu este limpede statutul indemnizațiilor pentru pensii ale parlamentarilor, acum suspendate, sau prorogarea pentru primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Fără cei din urma, beneficiarii de pensii speciale sunt cca. 9.200 de persoane.
Cota de contributivitate a acestor venituri variază de la 32% până la cca.60%, diferența fiind primită, prin legi speciale, de la Bugetul de Stat.
De ce așa, greu de argumentat din orice punct de vedere… Nu se știe ce au plamadit, până acum, cei din coaliția de guvernare despre desființarea pensiilor speciale.
Oricum, vom avea parte de voroveala cu carul, pe acest subiect fierbinte, din partea acestora și ne vom convinge, până la sfârșitul anului, daca „Statul Paralel” este mai tare decât Statul despre care se vorbește în Constituția Romaniei…
Va fi spectacol, nu glumă!

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.