Majorare a indemnizatia de crestere a copilului !

Majorare a indemnizatia de crestere a copilului !

0 242

Camera Deputatilor a adoptat, luni, pe articole, propunerea legislativa care prevede ca viitoarele mame sa beneficieze de o indemnizatie de crestere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei, cat este in prezent nivelul indemnizatiei.
Propunerea legislativa a fost initiata de deputatul PIN Lavinia Sandru si a fost adoptata pe articole, desi nu avea un raport din partea Comisiei pentru munca.
Lavinia Sandru a precizat ca exista mai multe propuneri legislative pe aceasta tema – avand ca initiatori pe Daniela Popa, Dan Voiculescu, Emilian Francu, Nini Sapunaru – si a propus ca acestia sa fie considerati coinitiatori la propunerea sa legislativa.
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, prezenta la dezbaterile din Parlament, a anuntat ca Guvernul sustine aceasta initiativa legislativa, care presupune un efort bugetar minim si nu reprezinta un pericol pentru buget.
Presedintele Comisiei pentru munca, Gheorghe Barbu (PDL), a propus retrimiterea propunerii legislative la comisie pentru a se intocmi raportul, deoarece aceasta nu intruneste procerurile parlamentare pentru a intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor. Barbu a mai spus ca aceasta propunere legislativa creeaza o discriminare intre mamelecare vor primi de la buget 600 de lei pentru cresterea copilului si cele care vor primi mai mult.
Deputatul PDL Ioan Oltean a tinut sa precizeze, insa, ca grupul parlamentar al PDL sustine propunerea legislativa si doar are rezerve fata de sustinerea Guvernului. El a spus ca ministrul Muncii poate pati la fel ca ministrul Educatiei, care a fost demis dupa ce a sustinut cresterea salariilor profesorilor, fara a avea acordul Guvernului.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a replicat ca PNL a avut acest proiect in programul de guvernare, insa Gheorghe Barbu s-a opus, in timpul in care a fost ministru al Muncii.
Reprezentantii PSD, PC, PRM, UDMR au anuntat si ei ca sustin aceasta propunere legislativa.
Camera Deputatilor, care este for decizional, va da miercuri votul final la aceasta initiativa legislativa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.