Maior intarzie la apelul revolutionarilor, dar are scutire

Maior intarzie la apelul revolutionarilor, dar are scutire

0 55

In vreme ce latul justitiei pare sa se stranga – cu incetineala de melc, dar sigur – in jurul gatului fostului de prea multe ori presedinte Ion Iliescu, din intuneric s-au urnit cu aceeasi incetineala protestele tovarasilor de Revolutie. Apatia miilor de protestatari facuti revolutionari la apelul certificatelor emise cu darnicie de sinistrul Bebe Ivanovici trebuie ca l-a exasperat pe liderul spiritual al pesedistilor, minerilor si revolutionarilor de carton. Sau, ma rog, din ce material or fi confectionate certificatele cu care Bebe impanzise tara la un moment dat, de credeai ca tot poporul se indeletnicise in 1989 exclusiv cu revolutia.


Tovarasul Ilici poate respira ceva mai usurat si poate sa mai continue un timp sa-si faca nod la cravata, fara sa i se para ca anticipeaza ceva. Blocul National al Revolutionarilor 1989 Romania, in fruntea caruia s-a reuns recent la Brasov Dorin Lazar Maior – o alta emanatie simpatica a Revolutiei – a dat astazi un comunicat de presa. Care debuteaza cu o mica revolutie a gramaticii in paragraful despre presupusele presiuni ale unor ONG „in ceea ce privesc(?????) adevarul despre Mineriade si Revolutie”. Si mai ales „implicarea d-lui Iliescu in aceste chestiuni”. In opinia revolutionarilor lui Maior, „dl. Ion Iliescu, atat in calitate de fost sef de stat cat, si de simplu cetatean si revolutionar, se bucura de prezumtia de nevinovatie pana la finalizarea cercetarilor in dosarele Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si Revolutiei din decembrie 1989”.


Cat despre „chestiunile” de trista amintire botezate mineriade si revolutie, fostul presedinte nu doar s-a bucurat permanent, ci face regulat chiar crize de ras homeric vazand cat a durat pana cand justitia l-a citat in calitate de inculpat pentru faptele de-atunci. Despre care vorbesc fara putinta de tagada niste inregistrari audio dezgropate recent de anchetatori din arhiva, care-l dau in vileag pe Iliescu drept orchestratorul reprimarii demonstratiilor din Piata Universitatii.


Dupa decizia ultrasuspecta prin care i se contesta procurorului Voinea dreptul de a instrumenta in continuare dosarele Revolutiei, sub pretextul incompatibilitatii cu calitatea sa de magistrat militar, proaspatul comunicat de presa al revolutionarilor este a doua gura de aer administrata puscariabilului Ion Iliescu. Mult mai firava, ce-i drept, si venita exasperant de tarziu. Pentru lipsa sa la apelul revolutionarilor, Maior are, insa, certificat ca era putin ocupat cu arestul la vremea cand tovarasului Iliescu ii era mai greu.


Oare si p-asta l-o fi semnat tot Bebe?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.