Maine, 5 ianuarie, incepe scoala

Maine, 5 ianuarie, incepe scoala

0 125

Vacanta de iarna se incheie maine, iar de miercuri elevii si studenti vor reveni la cursuri pana pe 29 de ianuarie cand, pentru cei din sistemul universitar, urmeaza o saptamana de vacanta intersemestriala, conform calendarului anului scolar.
Semestrul al doilea va incepe pe 7 februarie.
Vacanta de primavara a elevilor din sistemul preuniversitar este programata in perioada 16 – 25 aprilie 2011, cursurile semestrului II incepand pe 26 aprilie. Acestea se vor incheia pe 17 iunie 2011.
Insa, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, „in situatii deosebite, in functie de conditiile climaterice si de specificul scolii”, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.
Elevii ar putea avea parte si de surpriza unor minivacante neprogramate daca iarna va fi foarte grea, iar viscolul si zapada vor ingreuna circulatia si desfasurarea cursurilor. Scolile s-ar putea inchide, ca si in anii precedenti, pana la imbunatatirea conditiilor meteo. Potrivit Ordinului de ministru nr. 4.034/2.06.2010 privind aprobarea calendarului anului scolar 2010-2011, in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite. „Aprobarea acestui tip de modificare a structurii anului scolar se acorda in conditiile asigurarii numarului de zile de cursuri (177), precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele de bacalaureat si de absolvire”, a cerut Ministerul Educatiei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.