Maidanezul bland suge la doua institutii

Maidanezul bland suge la doua institutii

0 93

La Brasov, atitudinea autoritatilor fata de animale este gestionata – din fericire – de doua feluri de institutii. Una, cea oficiala, este Serviciul de Gestionare a Animalelor. Fostii hingheri, deveniti mai blanzii administratori ai soartei necuvantatoarelor de pe domeniul public, sunt, prin natura meseriei, mult mai rigizi cand vine vorba sa aplice legea. Anume Legea 9/2008, care stipuleaza ca niciun fel de animal fara stapan nu poate fi omorat. Problema e ca lucratorii SGA o citesc, in privinta cainilor fara stapan care vagabondeaza pe domeniul public, prin grila Legii 227/2002, in care se prevede si eutanasierea. Taman cand sa riste oprobriul public pentru lipsa de compasiune pentru soarta maidanezilor, intervine Asociatia Milioane de Prieteni, animata de intentii mult mai blande fata de patrupedele orasului, pe care se arata dispusa se le inventarieze si sa le castreze.
In locul eutanasierii, asociatia condusa de Cristina Lapis are solutia sterilizarii tuturor animalelor din judet. Operatia va putea fi efectuata cu ajutorul a doua fundatii, din Germania si Franta, care s-au oferit deja sa se ocupe gratuit de sterilizarea si microciparea cainilor si pisicilor din Brasov.
Autoritatile locale au in vedere si construirea unui nou adapost pentru cainii fara stapan din Brasov. Deocamdata, amunicipalitatea cauta o locatie pentru amplasarea acestui azil.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.