Maidanezii mai presus de copii si batrani

Maidanezii mai presus de copii si batrani

0 74


Doamna Cristina Lapis se da in vant pentru patrupede, in schimb nu-I pasa de semeni. Bun, asta este placerea dansii.


Dar ca sa dai bani grei, chiar daca provin din sponsorizari, ca sa creezi conditii ultramoderne cainilor ( si altor animale) de pripas, inclusiv aer conditionat, mie mi se pare exagerat si cu deviatii in gandire.


Eu unul cataloghez aceste lucruri ca o plecare cu sorcova. Si ma gandesc, drept exemplu, la fosta diva a ecranului si al vietii mondene din anii ’60, Brigitte Bardot.


O tipa cu putin egal pana a inceput sa treaca vremea peste ea. Dupa aceea s-a apucat de iubit caini, cinstit si fara alte apropouri.


Sunt zeci si sute de familii sau de pensionari care nu mai stiu cum sa o scoata la capat cu traiul zilnic, dar animalele de pripas urmeaza sa beneficieze de incalzire centrala si aparatura care sa controleze umiditatea? in incaperile de cazare.


Aflam prin Brasov zeci si sute de oameni fara acoperis deasupra capului, ajunsi in aceasta situatie din varii motive independente de viciile cunoscute ca daunatoare.


Caminele de batrani si de orfani gem de mizerie si lipsuri.


Dar noi deplangem soarta unor animale care sunt in starea respective datorita unor imprejurari nefericite lor, la fel ca si cazurile multor oameni.


Ma gandesc sa nu exclud posibilitatea ca doamna Lapis sa-si mute domiciliul printre caini si pisici si alte sobolanimi de pripas, cu caldura, cu hrana din belsug, cu aer conditionat. Cu mangaieri, toate gratuite


Nu doresc sa fiu inteles gresit. Si eu iubesc animalele. Dar, cum printre oameni exista gradatii si diferente valorice, tot asa trebuie sa valorificam si soarta animalelor, chiar daca nu le intelegem graiul. Si ar fi mai normal sa ne ingrijim mai intai de semenii nostri, si apoi de celelalte animale. Caci asa au facut europenii care vor acuma san e impuna anumite reguli.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.