Maidanezii Brasovului sunt blanzi sau agresivi?

Maidanezii Brasovului sunt blanzi sau agresivi?

0 102

 

O haita de maidanezi a incins spiritele intre locatarii unui bloc de pe strada Muresului. Cativa proprietari pretind ca animalelele sunt agresive si musca; altii, in schimb, care obisnuiesc sa le dea de mancare, spun ca patrupedele sunt blande si ca singurii agresivi sunt vecinii lor. Serviciul Public de Gestionare a Animalelor are un numar insuficient de angajati si de locuri in adaposturile de caini pentru a rezolva reclamatiile brasovenilor. Cele mai multe vin din cartierele Bartolomeu, Valea Cetatii si Tractorul.
De ceva vreme, cativa locatari de pe strada Muresului nu mai au liniste. O haita de  maidanezi s-a aciuat in zona; oamenii spun ca ei si copiii lor au fost muscati de cainii vagabonzi si ca le frica si sa mai iasa din case.
Nu toti impartasesc teremerile vecinilor. Iubitorii de animale spun ca patrupedele sunt chiar blande si ca ar putea musca pe cineva doar daca ar fi amenintati. O familie este atat de convinsa ca maidanezii nu pot face rau incat isi duce baietelul la joaca in zona in care isi fac veacul animalele.
Angajatii  Serviciului Public de Gestionare a Animalelor au facut o razie si pe strada Muresului, dar n-au reusit sa captureze cainii vagabonzi, pentru a-i duce la centrul din Stupini. In timp ce capacitatea stabilimentului este depasita, hingherii nu sunt suficienti pentru solicitarile pe care le primesc din toate zonele Brasovului.
Maidanezii Brasovului aglomereaza cele doua adaposturi de caini din oras, unul gestionat de SGA, celalalt de Asociatia Milioane de Prieteni. Campaniile de sensibilizare a brasovenilor pentru soarta cainilor fara stapan au ramas fara ecou, in afara catorva inimosi care trimit mancare la adaposturi. Anul trecut, doar 5 maidanezi au fost adoptati de la centrul din Stupini.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.