MAI se goleste de corupti

MAI se goleste de corupti

0 122

Prezent la Brasov, ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, i-a fost prezentat noul sistem de gestionare electronica a documentelor, sistem prin care se renunta la suportul de hartie. Sistemul mai este implementat in 12 prefecturi din tara, in consilii judetene, primarii de municipii, agentii nationale. De asemenea, Blaga a luat la cunostinta si modernizarile din ultimele doua luni din Prefectura Brasov, care s-au ridicat la 3,9 miliarde lei.


Un alt popas al ministrului a fost la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU), unde i-a fost prezentata pe calculator o aplicatie in cazul unei interventii rapide, ultimul obiectiv vizitat fiind Dispeceratul pentru Situatii de Urgenta din Poiana Brasov.


?


Cu ocazia vizitei sale, Vasile Blaga a laudat structurile pe care le coordoneaza, sustinand ca in MAI a crescut foarte mult rezistenta la coruptie, mai ales dupa ce, in 2006, 2000 de angajati ai MAI, din care 260 cu functii de raspundere, au facut vizite pe la DNA.


?


Starnit de jurnalisti, ministrul nu s-a putut abtine sa treaca si la politica. In privinta propunerii de pace lansata, miercuri, de premierul Calin Popescu-Tariceanu, Blaga a raspuns ca ea este excelenta. „Nu pot decat sa apreciez pozitia premierului. Sigur, as fi fost si mai fericit daca era un pic mai explicita. Sunt absolut convins ca PNL nu va vota nici impotriva ministrului Justitiei, pentru ca, in drum spre Brasov am auzit ca 30 de senatori au depus o motiune simpla impotriva Monicai Macovei, cum sunt convins ca si colegii din Alianta nu vor vota in Parlament pentru suspendarea presedintelui”. Pe de alta parte acesta nici nu crede ca propunerea de suspendare a presedintelui tarii nu va primi vreun raspuns favorabil de la Curtea Constitutionala.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.