Mai putine SCOLI si LICEE la Brasov

Mai putine SCOLI si LICEE la Brasov

0 78

Noul an scolar a inceput la Brasov cu cateva surprize legate de numarul unitatilor de invatamant existente. Astfel, numarul tot mai mic de elevi si profesori a facut ca, la Brasov, sa aiba loc o ampla actiune de comasare a scolilor. Potrivit datelor ISJ Brasov, anul acesta vor functiona 444 de unitati, cu 48 mai putine decat anul trecut.
Concret, Primaria si Inspectoratul Scolar au decis comasarea si redenumirea unitatilor de invatamant care nu au suficienti elevi. Potrivit planului de reorganizare a institutiilor de invatamant, in orasul nostru au “disparut” opt licee brasovene, patru dintre ele fiind mutate si comasate. Potrivit acelorasi date, numarul elevilor de anul acesta este mai mic decat cel de anul trecut, in clase fiind asteptati 84.712 de copii.
Pentru cei interesati anuntam ca Liceele „Nicolae Titulescu” si „Sfintii Voievozi” (Rulmentul) au fost comasate in liceul „Nicolae Titulescu”, pastrand sediul liceului din cartierul Tractorul, liceele „Astra” si „Iosif Silimon” (Hidromecanica) au devenit „Colegiul Tehnic Transilvania”, Liceul Auto s-a comasat cu cel de Transporturi sub denumirea de „Colegiul Tehnic de Transporturi”, iar la Colegiul de Stiinte ale Naturii „Emil Racovita” (LSN) au fost mutati si elevii Liceului Teoretic „Constantin Brancoveanu”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.