Mai pierde şi Federer : valorosul jucător elveţian a cedat fotoliul de...

Mai pierde şi Federer : valorosul jucător elveţian a cedat fotoliul de lider al clasamentului mondial!

0 162

Roger Federer nu a reuşit să câştige al 21- lea meci consecutiv pe iarbă. Elveţianul a pierdut finala turneului de la Halle, Germania, în faţa lui Borna Coric, din Croaţia. Jucătorul croat s-a impus, la capătul unei partide care a durat mai mult de două ore, cu 6-7; 6-3; 2-6. Federer a ratat astfel a zecea victorie la Halle şi a cedat fotoliul de lider al ierarhiei mondiale!
Federer a pierdut practic meciul la capătul primului set, când a avut două mingi pentru a şi-l adjudeca. Nu s-a întâmplat aşa, pentru că jucătorul croat a crezut în şansa lui şi a luptat admirabil, trecându-şi în cont primul set, cu 7-6! Acest lucru i-a dat, se pare, un impuls moral lui Coric, care, deşi a pierdut setul doi cu 3-6, a reuşit să revină în decisiv, când a cedat doar două game-uri în faţa numărului 1 mondial şi a încheiat partida en fanfare.
În urma acestei înfrângeri, totuşi neaşteptate, Federer cade pe locul doi în clasamentul ATP, urmând să facă rocada cu Rafael Nadal. Ce-i drept este şi el om, nu maşină, aşa cum a fost caracterizat de multă lume, care a apreciat la superlativ jocul lui de metronom!
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.