Mai multe spații de lucru cu clienții pentru eliberarea buletinelor la Brașov

Mai multe spații de lucru cu clienții pentru eliberarea buletinelor la Brașov

0 180

Angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov iau măsuri pentru diminuarea timpilor de așteptare pentru cetățenii care au nevoie de noi documente

Angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov iau măsuri pentru diminuarea timpilor de așteptare pentru cetățenii care au nevoie de noi documente. Spațiul de lucru cu publicul va fi extins în alte trei birouri, sala de așteptare va fi mărită iar celor patru ghișee care există acum li se vor adăuga alte două. Cei care vor să achite diferitele taxe pentru eliberarea cărții de identitate o vor putea face în curând și prin SMS.

Iulie și august sunt lunile cu cele mai multe solicitări la serviciul public de evidență a persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Brașov. Este perioada în care nrașovenii plecați peste hotare vin în concedii și în care se oficiază cele mai multe căsătorii.

Conducerea serviciului de Evidență a Persoanelor a luat măsuri pentru scurtarea timpilor de așteptare pentru cetățenii care i se adresează.
Potrivit lui George Roșca, director executiv SPCLEP Brașov, cum adresabilitatea către programările on line a crescut, va fi suplimentat cu încă un ghișeu și acest serviciu, astfel că numărul ghişeelor de înregistrare a cererilor pentru obținerea unei noi cărți de identitate va creşte la 6. Noutăți sunt și în ceea ce privește sistemul de plată a taxelor necesare eliberării unei noi cărți de indentitate.

Pe lângă depunerile în numerar, va exista și posibilitatea să se plătească online cu cardul, dar și prin SMS pentru valori relativ mici.
De la mijlocul lunii iulie, activitatea se va desfășura în cu totul alte condiții decât acum, promite Carmen Șchiopu, șef serviciu Evidența Persoanelor, care anunță că cei cărora le expiră actele de identitate au posibilitatea să se programeze cu 180 de zile înainte de expirare.
Numărul solicitărilor de noi cărți de identitate crește în medie cu 30 % în lunile de vară față de restul perioadelor din an.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.