Mai multe plati online la taxe si impozite

Mai multe plati online la taxe si impozite

0 518
Suma perceputa prin intermediul portalului brasovcity.ro a fost de 281.457 de lei, aproape dublu fata de anul trecut. Totusi, incasarile totale la bugetul local au fost mai mici fata de anul trecut. Pana la sfirsitul lunii februarie s-au incasat cu 61 de mii de lei mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Brasovenii au optat anul acesta in numar mai mare pentru plata on line a taxelor si impozitelor locale. Fata de anul trecut, numarul platilor online a crescut. In primele doua luni ale lui 2014 fusesera inregistrati 168.108 lei prin intermediul portalului brasovcity.ro, in timp ce anul acesta au fost inregistrati 281.457 de lei. Potrivit lui Marian Voinescu – director executiv Directia de taxe si impozite locale Brasov,  pe online aproape s-au dublat fata de anul trecut. Fiscul local a venit cu o promovare: a adaugat un fluturas care l-a comunicat odata cu decizia de impunere prin care contribuabilii sunt invitati sa intre singuri pe baza de date sa vada ce au de plata si sa achite online.
Daca persoanele in varsta sunt de regula cele care prefera ghiseele directiei, tinerii sunt mai interesati de plata online.
In total, in vistieria Directiei Finantelor Locale Brasov, pana la finele lunii februarie, au intrat 26.889.970 de lei, cu 60.930 de lei mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut. Au scazut sumele incasate de la persoane fizice, dar au crescut cele incasate de la agentii economici.
Brasovenii care vor sa beneficieze de bonificatia de 5% mai au timp sa isi achite taxele si impozitele locale pana la 31 martie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.