Mai multe ore de SPORT pentru elevi

Mai multe ore de SPORT pentru elevi

0 81

Orele de sport din scoala este unul dintre cele mai controversate subiecte cand vine vorba de reformarea programei scolare. Mintile luminate din invatamant care se ocupa de aceste modificari si-au adus aminte de dictonul latinesc: „Mens sana in corpore sano”, asa ca au decis urmatoarele: cinci ore de sport pe saptamana, fata de doua cate au in prezent. Masura ii vizeaza pe elevii din ciclul primar si ar putea intra in vigoare de la anul.
Asta daca parlamentarii vor vota pentru aplicarea legii care prevede cresterea numarului de ore de educatie fizica.
Argumentele pro cantaresc greu, sustine initiatoarea legii. Echipati cu pancarte pe care scria „Da sportului, da sanatatii“, „Pentru sanatate, pentru sport“, elevii au strigat lozinci impotriva deciziei luate de Ministerul Educatiei de a scoate o ora de sport din programa obligatorie de liceu, masura ce s-ar fi dorit aplicata pe vremea ministrului Ecaterina Andronescu.
Educatia fizica ar trebui sa ramana la trei ore pe saptamana in programa obligatorie, asa cum ne recomanda Uniunea Europeana. Specialistii sustin ca orele de sport ar trebui cuprinse in trunchiul comun pentru ca tot ce nu e in trunchiul comun nu e urmat de elevi.
Chiar daca Ministerul Educatiei isi propune mai multe ore de sport pentru ansamblurile sportive pentru anul scolar urmator, realitatea arata ca nu exista spatii unde acestea sa aiba loc.
In conditiile in care elevii devin tot mai obezi, este vital ca materia scolara „Educatie Fizica” sa fie luata in serios.
Pe parcursul liceului, tot mai muti elevi lipsesc de la orele de educatie fizica, majoritatea cu scutire medicala. Efectul acestor scutiri este obezitatea. Educatia fizica trebuie sa inceapa mai devreme si sa se termine mai tarziu decat este prevazuta o ora normala.
Ora de educatie fizica il ajuta pe elev sa interactioneze, sa negocieze, sa faca fata la conflicte si ii invata managementul conflictelor. Dar daca Ministerul Educatiei vrea sa mareasca numarul de ore, atunci trebuie sa scoata ceva. Elevul face, de exemplu, sase ore de discipline teoretice, iar a saptea ora este de sport, atunci acest lucru se numeste epuizare, nu dezvoltare personala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.