Mai multe farmacii pentru brasoveni

Mai multe farmacii pentru brasoveni

0 184

Prefectul Aurelian Danu a condus ieri sedinta Comitetului consultativ pentru problemele persoanelor varstnice, unde a fost informat cu privire la eliberarea medicamentelor compensate si gratuite, dar si asupra actiunilor de actualizare a cartilor de imobil.


Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate(CJAS) Brasov au prezentat prefectului actele normative prin care au fost stabilt modul de acordare a medicamentelor compensate si gratuite, precum si lista farmaciilor care se afla in relatie contractuala cu CJAS, precizandu-se ca numarul acestora a crescut cu 47% fata de 1.01.2006, in special in mediul rural. Numarul medicilor de familie aflati in relatie contractuala cu CJAS, care acorda consultatii si prescriu retete in vederea achizitionarii de medicamente compensate si gratuite, este de 325 medici. Totodata, pretul medicamentelor a scazut in anul 2007 cu aproximativ 15% fata de anul 2006, in timp ce fondul alocat de CNAS judetului Brasov pentru compensarea medicamentelor a crescut cu 15,25%.


Pentru actiunea de actualizare a cartilor de imobil toate strazile din municipiul Brasov au fost arondate pe sectii de politie si s-au constituit echipe mixte de voluntari din cadre ale Politiei de Proximitate si voluntari din cadrul asociatiilor de pensionari. In cadrul sedintei din 6 iunie 2007, echipele mixte vor fi instruite asupra modului de lucru privind actualizarea cartilor de imobil.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.