MAI ESTE MARCA GERMANA – AUTORITATEA LUCRULUI BINE FACUT?

MAI ESTE MARCA GERMANA – AUTORITATEA LUCRULUI BINE FACUT?

0 507

Autoritatea de Mediu din Statele Unite a ordonat o rechemare în service pentru aproape 500.000 de mașini diesel vândute de VW și Audi după ce oficialii au descoperit că cele două mărci germane au trișat PIATA AMERICANA la testele guvernamentale de consum.
Autoritățile guvernamentale din SUA au anunțat un verdict dur la adresa celor de la Volkswagen după ce federalii americani au descoperit că marca germană a trișat la testele care confirmă consumul și emisiile oficiale ale modelelor pe care le vinde pe piața de peste Ocean.
Conform comunicatului oficial publicat de Agenția de Mediu din SUA (EPA), Volkswagen a utilizat un program instalat la bordul unor mașini pentru a păcăli metodele de testare ale oficialilor americani.
Un algoritm complex recunoștea tiparele testelor de consum și limita termporar emisiile pentru ca modele precum Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3 produse între 2009 și 2015 și echipate cu motoare diesel cu patru cilindri să reușească să treacă fără probleme testele americane. Ulterior, când erau conduse normal, mașinile ieșeau din modul de „autoapărare” care limita emisiile și consumau mai mult decât certificaseră testele inițiale.Conform primelor informații, emisiile de oxizi de azot din „viața reală” depășesc în unele cazuri de 40 de ori limitele impuse de federalii americani prin legea denumită Clean Air Act.„Utilizarea unui sistem care are rolul de a păcăli standardele în vigoare este ilegală și reprezintă o amenințare la sănătatea publică, declară Cynthia Giles, oficial EPA, citată de NY Times.
Conform documentului EPA, Volkswagen trebuie să recheme în service 482.000 de mașini și să suporte o amendă care ar putea deveni una record în istoria industriei auto americane. Anul trecut, Kia și Hyundai au fost amendate cu 300 de milioane de dolari după ce au declarat un consum oficial mai mic decât cel rezultat în teste.
Autoritățile vor să arate clar că trișorii nu pot să scape nepedepsiți. Problema e că producătorii nu îi păcălesc doar pe cumpărătorii mașinilor, ci și pe toți cei care respiră aerul pe care îl poluează aceste mașini. Legile și regulamentele sunt eficiente doar atât timp cât sunt puse corect în aplicare”, spune Frank O’Donnell, președintele grupului  de mediu denumit Clean Air Watch.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.