Mai draconici decat Patriarhul

Mai draconici decat Patriarhul

0 169

Un popa prapastios, proaspat lecturat la Apocalipsa, a avut niste vedenii urate cu Necuratul care ii ranjea din pasaport. Nu oricare, ci asta biometric, pe care Romania se cazneste fara succes sa-l introduca, in calitate de penultima tara din Europa care catadicseste s-o faca. Din pozitia asta, e chiar necuviincios sa mai faci nazuri si sa taraganezi lucrurile, de parca ar fi vorba de atingerea nu stiu caror indicatori economici iar nu de adoptarea unor amarate de documente abia ceva mai sofisticate decat astea care sunt in uz.
Popa de la inceput n-a pastrat nazaririle doar pentru el ci si–a impartasit spaimele apocaliptice babatiilor cucernice nelipsite de la slujba. Atat astepta isteria escatologica: sa ajunga in guri bune si sa se raspandeasca precum pojarul. S-au organizat mitinguri, s-au semnat proteste, s-au postat chemari de exorcizare pe Internet – care este, la drept vorbind, tot o unealta a Satanei. Enoriasi cuprinsi de spaime necurate au afurisit pasaportul inainte de a-l vedea, cu imaginatia inflamata proaspat de predicile din amvon.
Nici nu te poti supara prea tare pe Biserica si slujbasii ei. In fond, pe Apocalipsa – care, in treacat fie spus, inseamna la origine revelatie nu sfarsitul lumii – au oarece monopol si o gestioneaza cum vor barbile lor pioase. Abia cand au anuntat ca vor discuta si in Sfantul Sinod problema pasapoartelor insemnate cu numarul Fiarei parca incepea sa para prea mult.
Dar, nu-i nimic, si-a zis patria mai tare de inger. Cand va fi sa ajunga in Parlament proiectul de adoptare a pasapoartelor, laicii senatori si deputati vor sti sa aleaga graul biometric de neghina apocaliptica. Terenul era pregatit chiar de concluziile Sfantului Sinod, care indeamna crestinii la rugaciune si smerenie si ii povatuiesc sa inceteze a mai face din tantarul biometric unul din cei patru armasari ai Apocalipsei.
Cand colo, ce sa vezi! De la amv… pardon, tribuna Parlamentului, niste senatori cu creierele bine afumate de tamaie au retrimis proiectul la comisii, cu porunca de afurisenie sa scoata din pasaport numarul Satanei.
Ca natie ortodoxa ce ne tinem, nu puteam fi mai catolici decat Papa. Dar mucenicii nostri senatori au reusit sa fie mai draconici decat Patriarhul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.