Mai crede cineva in Aeroportul Brasov ?(3)

Mai crede cineva in Aeroportul Brasov ?(3)

0 87

Proiectul Aeroportului International Brasov-Ghimbav pare sa fie tinut sub tacere dar nu si in uitare. In ultima sedinta de plen a CJ Brasov, desfasurata la inceputul acestei saptamani, Aeroportul a fost subiect de interpelare. Presedintele Aristotel Cancescu a fost interpelat de unul din consilierii judeteni (de cca zece ani) despre… soarta Aeroportului. Ion Marcu (PD-L) fost membru in Comisia speciala de realizare a Aeroportului International Brasov-Ghimbav (desi nu a fost desfiintata, a functionat doar pana in 2008), Aeroportului International Brasov-Ghimbav a atras atentia conducerii executive a CJ Brasov asupra “prafului” care a acoperit acest Proiect. Consilierul s-a aratat nemultumit ca informatiile despre Aeroport, stadiul investitieii, a finantarii etc. sunt tinute la secret si nu sunt facute publice. Deasemenea acesta a criticat faptul ca doar Iancu Vespasian mai stie ce se intampla cu aceast Proiect. Probabil consilierul judetean nu stie dar Iancu Vespasian nu prea a mai fost vazut prin Consiliul Judetean la fel de des ca inainte si se aude din vara anului trecut nu s-a mai implicat in Proiect.

Reprezentantii Intelcan vazuti la Brasov
Intr-un articol anterior semnalam lipsa prezentei firmei Intelcan prin Brasov, altadata extrem de activa sub Tampa. Ei bine, saptamana trecuta, reprezentanti din Bucuresti ai firmei Intelcan Technosystem au fost prezenti in Consiliul Judetean Brasov. Aici au avut o serie de intalniri si discutii cu presedintele Aristotel Cancescu si alti functionari din institutie. In prima parte a saptamanii trecute s-a desfasurat si o sedinta a Consiliului de administratie a societatii SC Aeroportului International Brasov-Ghimbav SA, care este compania de implementare a Proiectului. La sfarsitul saptamanii s-a tinut si o sedinta a AGA la care au participat doar o parte dintre actionari. Din informarea facuta de Toma Ioan, seful reprezentantei de la Bucuresti a firmei Intelcan Technosystem, acesta a declarat ca inca nu este rezolvata problema finantarii dar ca ar fi in discutie mai multe variante ce s-ar putea lamuri foarte curand.
In ce priveste intentia celor trei banci, care in montajul propus initial ar fi trebuit sa finanteze investitia cu 75 milioane de euro, lucrurile sunt in continuare blocate. Nu sunt informatii sigure, dar se pare ca fostul consortiul de trei banci s-a destramat si doar Erste Bank a ramas intr-o vaga promisiune de colaborare.
Este posibil ca dupa disputele din luna ianuarie dintre prefectul Gontea si presedintele Cancescu si dupa interpelarea din februarie cei din conducerea CJ sa miste ceva in acest Proiect.

Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.