Mai candideaza Crin Antonescu?

Mai candideaza Crin Antonescu?

0 88

Aseara, intr-o emisiune TV, seful liberalilor, Crin Antonescu, a declarat: “Este foarte posibil sa nu candidez la sefia PNL”.
De fapt nu ar fi nu stiu ce bomba, orice om isi are socotelile lui si se poate gandi sau razgandi. Asa si presedinte PNL, Crin Antonescu, care nu exclude varianta de a nu candida pentru un nou mandat in fruntea liberalilor. Daca o va face totusi, din echipa sa nu va mai face parte Ludovic Orban, intrucat intre cei doi exista, in momentul de fata, anumite „divergente”.
„Este foarte posibil sa nu candidez. Nu m-a interesat sa fiu cum-necum presedinte al unui partid. Ma intereseza sa fiu presedintele acestui partid daca voi avea mijloacele reformatoare de a face sau nu acest lucru. Ori noi, ori PD-L se va impune in Romania ca partid de dreapta. Noi trebuie sa avem mijloacele, atitudinea de a creste. Vreau sa fiu o mana forte pentru a forta acest partid sa se deschida, sa se modernizeze si sa ridicam putin capul”, a spus Crin Antonescu.
Mai mult, spune liberalul, daca nu va avea sustinerea partidului, nu va candida, dar va pleda pentru un „sistem de motiuni si de echipe”.
„Fara mijloacele statutare de a avea putere, nu candidez doar de dragul de a fi presedintele PNL”, a spus Antonescu.
In ceea ce privesete viitoarea echipa a liberalului, Antonescu a asigurat ca actualul prim-vicepresedinte al partidului, Ludovic Orban, nu intra in calculele sale, si asta pentru ca, in prezent, intre cei doi exista „o divergenta”, dar a adaugat ca si l-ar dori alaturi, in conducere, pe Mircea Diaconu.
„Miercuri intenþionez sa fac publice documentele politice. Orban este in vederile mele, indiferent daca va fi in conducerea partidului, dar e posibil ca Orban sa nu fie in echipa pentru ca intre noi este o divergenta in acest moment”, a spus Antonescu.
Si totusi, „este posibil, dar nu foarte probabil, sa nu candidez, pentru ca eu cred ca partidul imi va da acest mandat”, a incheiat Antonescu.
Preºedintele PNL a declarat recent ca liberalii ar putea renunta la functia de prim-vicepresedinte, detinuta in prezent de Ludovic Orban.
„De altfel, desfiintarea acesteia a fost propusa de Relu Fenechiu.”

Dar pana la Congres se mai pot schimba multe, asa cum ne-a obisnuit politichia romana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.