Mai bine somer in Spania, decat angajat in Romania

Mai bine somer in Spania, decat angajat in Romania

0 119

Este usor de presupus de ce este mai confortabil sa fii somer in Spania, decat angajat in Romania.
Iata ce declara Vasile Moldovan, presedintele Asociatiei romanesti “Dor Roman” din suburbia madrilena Arganda del Rey: “Viata de aici, felul cum merg lucrurile, in aspectele de zi cu zi – toate ii fac pe romani sa nu-si doreasca sa revina, chiar sub amenintarea somajului – ajutorul de somaj fiind de 800-1.000 de euro, fata de un salariu de 200-300 de euro in tara”, sustine Moldovan.
Mai mult decat atat, romanii spaniolizati nici nu vor sa voteze pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc pe data de 30 noiembrie.
“Multi nu cred in promisiunile electorale ale politicienilor de la Bucuresti”, care nu vin in Spania sa vorbeasca cu oamenii, unii romani nu stiu ca sistemul de vot s-a schimbat si nici nu sunt informati, despre candidatii pentru strainatate aparand prea putine date in presa citita de romanii din Spania (publicatiile romanesti sau cele gratuite) sau la televizor, considera Vasile Moldovan.
Acesta a mai adaugat ca vrea ca statutul romanilor sa fie reabilitat, iar noua clasa politica sa redea romanilor locul pe care il merita, pentru ca “nu sunt un popor de migratori, ci unul cu vechime si cultura”.
Romanii din Spania nu doresc sa se intoarca in tara, in pofida spectrului somajului care afecteaza aproape trei milioane de persoane.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.