MAI ANTIPATICA DECAT BASESCU? Turnatoarea europeana Monica Macovei

MAI ANTIPATICA DECAT BASESCU?
Turnatoarea europeana Monica Macovei

0 90
Turnatoarea europeana Monica Macovei "denunta" ca o tuta infiintarea Comisiei senatoriale pentru anchetarea legalitatii interceptarilor judecatorilor Corneliu si Gabriela Birsan. O ancheta parlamentara ar putea sa scoata la iveala abuzuri incredibile comise in acest dosar.
Fosta procuroare comunista care odinioara avea "la purtator" mandate de arestare, a precizat intr-o postare pe blogul propriu, de acum cateva zile:Comisia senatoriala creata in laboratoarele inculpatului Voiculescu pentru a-i cerceta pe procurorii DNA care ancheteaza dosarul judecatoarei Gabriela Birsan este neconstitutionala, incalca independenta magistratilor si separarea puterilor in stat. Este evident ca scopul real al acestei comisii este incercarea de intimidare a procurorilor anticoruptie si a judecatorilor care emit mandate de interceptare”.
In aceeasi postare, Monica Macovei l-a atacat si pe premierul Victor Ponta: “Victor Ponta, ca fost procuror, stie foarte bine ca magistratii nu pot fi chemati la ordine in Parlament si cu toate acestea nu a blocat acest demers neconstitutional, fiind prea ocupat sa-si numeasca prietenii si rudele la Ministerul Justitiei si la parchete.
Ei nu sunt "chemati la ordine", madam! Ii amintim ca Senatul tarii a aprobat infiintarea Comisiei de ancheta a legalitatii interceptarilor realizate in cazul judecatorului roman la CEDO, Corneliu Birsan, si a sotiei acestuia, judecatoarea Gabriela Birsan. Obiectivele Comisiei constau in inventarierea si studierea tuturor documentelor privind acest caz, verificarea legalitatii modului in care s-au dat autorizatiile de interceptare la Inalta Curte de Casatie si Justitiei si avizul de la CSM pentru perchezitie abuziva.
Toate acestea, in conditiile in care exista imunitate diplomatica, precum si audierea tuturor celor implicati, incepand cu judecatorii Corneliu si Gabriela Birsan si anchetatorii, inclusiv a politistilor judiciaristi care au fost la perchezitia domiciliara, judecatori de la ICCJ si reprezentanti ai SRI-ului (institutia care a realizat interceptari in afara tarii, inclusiv ale mesajelor din calculator si conversatiilor de pe telefonul de la Strasbourg a judecatorului european Corneliu Birsan).
Pana acum, comisia nu a decis oficial sa ii citeze pe procurorii DNA, dar senatorul Sorin Rosca Stanescu considera ca trebuie sa fie citate toate persoanele care au o legatura cu acest cazcare ne-a pus intr-o lumina nefavorabila la CEDO! De asemenea, in opinia acestuia, procurorii pot da explicatii lamuritoare in fata parlamentarilor.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.