Mahindra, interesata doar de unele active ale Tractorului

Mahindra, interesata doar de unele active ale Tractorului

0 224

Cum intreaga cumpararea a uzinei Tractorul nu mai prezinta interes pentru compania indiana Mahindra&Mahindra, deoarece autoritatile romane au respins oferta de achizitionare fara preluarea celor 180 de milioane euro, care reprezinta datorii ale societatii brasovene, cel mai mare producator indian de tractoare s-a oprit la varianta cumpararii doar a catorva active ale uzinei. In prezent, autoritatile romane negociaza aveasta vanzare cu compania din India.


„Am schimbat strategia pentru Tractorul si negociem cu Mahindra vanzarea unor module”, a declarat ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, la o conferinta organizata la New Delhi.


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a suspendat, in mai 2006, negocierile cu Mahindra&Mahindra pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Tractorul. Grupul indian ar fi dorit sa cumpere titlurile firmei din Brasov fara datoriile de 180 de milioane de euro acumulate de compania romaneasca.


Conform datelor anuntate ulterior de grupul indian, Mahindra este interesata sa preia doar o parte dintre modulele functionale ale uzinei, respectiv fluxul principal de productie.


La finele anului trecut, AVAS a anuntat ca principalele companii de stat din Brasov, Tractorul si Rulmentul, vor trece in proprietate privata prin vanzarea fluxurilor viabile. Autoritatile au renuntat, astfel, la metoda de privatizare stabilita initial, respectiv vanzarea pachetelor majoritare de actiuni.

Pentru activele Tractorul, AVAS a primit mai multe scrisori de interes, de la Mahindra&Mahindra, Interagro, Atlassib, Serviciile Comerciale Romane (SCR) si Doosan. Un alt potential investitor este unul dintre furnizorii de subansamble pentru Automobile Dacia, firma intentionand sa cumpere sectoarele calde ale uzinei de la Brasov si sectia de fonta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.