Magnifica teorie economică premiată anul acesta cu Nobel

Magnifica teorie economică premiată anul acesta cu Nobel

0 41

Nu știu dacă știrea de mai jos e de râs sau de enervare la culme.
Iată magnifica teorie economică premiată anul acesta cu Nobel: Femeile măritate sunt plătite cu salarii mai mici DIN CAUZA bărbaților lor.
Se petrece asta pentru că bărbații însurați caută locuri de muncă mai bine plătite, unde muncesc mai mult. De vreme ce muncesc mai mult la servici, bărbații însurați au mai puțin timp pentru treburi în gospodărie. Dat fiind acest fenomen, muncile casnice revin predominat nevestelor lor. Având mai puțin timp și mai puțină energie rămase de cheltuit, femeile măritate primesc salarii mai mici de la patron.
Așadar, femeile nu sunt plătite mai puțin pentru că muncesc în medii cu șefi/manageri misogini, ci pentru că au soți misogini, care le tratează implicit rău, muncind mai mult pentru salarii mai mari, în detrimentul muncii în gospodărie.
Deci, bărbații însurați sunt niște misogini pentru că muncesc mai mult și sunt implicit responsabili pentru inegalitățile de gen.
Clișeic, căsătoria tradițională e o idee greșită. Celibatul și căsătoriile progresiste, nu.
Cred că Black Rock, Vanguard, StateStreet și restul marilor proprietari de afaceri cu sute de milioane de angajate sunt de-a dreptul fericiți acum: bieții de ei încercau de vreo 20 ani să pară preocupați de inegalitatea de sex, cheltuind fanfaronard sute de milioane de dolari cu teorii de tip ESG, CSR, raison d’être etc. și cu legi care impun birocratic un număr minim de angajate/șefe în întreprinderi și instituții publice…
Teoria îi aparține premiatei cu Nobel pentru Economie pe anul 2023, Claudia Golden, profesoară la Harvard.
Cu puțin timp în urmă, premiul Nobel pentru medicină fusese acordat celor doi știincioși care au pus la punct procedura de preparare a vakseenului cu ARNmesager, un ser experimental care a făcut ravagii printre „imunizați”.
De ce se duce lumea pe copcă, sub ochii noștri?
Pentru că imbecilii planetei au ajuns premianți Nobel.
Pentru că avatarurile lui Mengele au ajuns premianți Nobel.
Pentru că demenții cu pretenții mesianice fabrică și mută norii, poluându-i „științific”, taie și îngroapă „ecologic” milioane de hectare de pădure și practică ingineria socială ca și când lumea ar fi un imens laborator de testare a științelor voioase și dobitocești.
Tocmai de aceea, războaiele au început să poarte simboluri apocaliptice. Atacatorii vin acum din cer, cu parapanta, străpungând (mult prea ușor) cupola de fier a „spațiului sigur” simulat digital…….
O lume simulată poate dispărea printr-o mișcare de baghetă magică, instant…….

Autor: Av. Gheorghe Piperea
Sursa: facrbook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.