Magneziul previne bolile cardiace

Magneziul previne bolile cardiace

0 104

Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii arata ca Magneziul previne infarctul. Persoanele care consuma magneziu sunt protejate impotriva bolilor cardiace. Este concluzia unui amplu studiu realizat in SUA pe o durata de 30 de ani. Deci, putem scapa de bolile cardiace si stres cu alimente bogate in magneziu.


Medicii de la Universitatea Virginia din SUA au tinut sub observatie timp de 30 de ani 7.172 de persoane, in cadrul unui vast studiu care a avut ca scop influenta magneziului in prevenirea bolilor cardiace.


Astfel, majoritatea persoanelor au consumat in medie 268 de miligrame de magneziu zilnic. In cazul celor care consumau mai mult, respectiv intre 340 si 1.200 de miligrame zilnic, s-a observat ca pericolul unor afectiuni cardiace s-a diminuat simtitor, comparativ cu barbatii care aveau o ratie de magneziu zilnica intre 50 si 190 de miligrame.


Magneziul si calciul sunt elemente care joaca un rol important in contractarea si relaxarea muschilor, inclusiv a celui cardiac. Numeroase studii efectuate in diferite tari aduc dovezi in sprijinul ideii ca tulburarile cardiovasculare, mai ales hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale si cardiace sunt mai frecvente la nivelul populatiilor care prezinta un consum scazut de magneziu si calciu.


Astfel, studii de ultima ora realizate de specialisti din Anglia, Canada si SUA arata ca apa bogata in magneziu reduce mortalitatea cauzata de bolile cardiovasculare. Alte studii aduc dovezi suplimentare ca aportul de magneziu si potasiu permite reducerea tulburarilor de ritm cardiac.


?


Rezerve naturale de magneziu


In cacao, nuci, alune, dar si in legumele verzi, cereale, paine integrala, legume uscate se gaseste magneziu din belsug. Persoanele care evita vegetalele si prefera alimentele care sunt supuse multor proceduri pentru a fi preparate au deficit de magneziu.


De asemenea, trebuie stiut ca stresul este un mare consumator de magneziu, iar persoanele care se afla frecvent in asemenea situatii trebuie sa-si refaca permanent rezerva de magneziu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.