Magistratii si-au pus in cap Politia si intreprinzatorii

Magistratii si-au pus in cap Politia si intreprinzatorii

0 155

Magistratii brasoveni il contrazic pe ministrul de interne. Dan Nica le reprosa recent judecatorilor brasoveni ca au impiedicat 40 de perchezitii, pentru ca n-au eliberat mandatele necesare. Magistratii din Brasov declara ca au solutionat toate cauzele care au ca obiect perchezitii, interceptari si masuri preventive. Greva purtatorilor de robe a a blocat insa la Brasov 736 de dosare la Registrul Comertului.
Daca acuzatia ministrului Nica a putut fi lesne demontata, magistratii brasoveni n-au avut cum sa nege afirmatiile ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, potrivit carora intreruperea activitatii de judecata si blocarea functionarii normale a registrului comertului afecteaza grav drepturi constitutionale. Prin blocarea unui numar de 736 de dosare, incidentul situeaza Brasovul pe locul cinci intr-o statistica la nivel national. Astfel, Registrul Comertului se afla in prezent in imposibilitatea respectarii termenelor de eliberare a certificatelor de inregistrare si certificatelor de mentiuni.
De la inceputul grevei s-a stabilit ca judecatorul delegat la Registrul Comertului se va prezenta la aceasta institutie doar o data pe luna si va judeca si in acest caz doar urgentele, desi in atributii intra si alte activitati.
Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca sunt posibile o serie de masuri care sa elimine rolul judecatorului delegat din solutionarea dosarelor de la Registrul Comertului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.