Magistratii bucuresteni incurca itele PLD-ului

Magistratii bucuresteni incurca itele PLD-ului

0 209

Luni ar fi trebuit ca Tribunalul Bucuresti sa ia o hotarare cu privire la infiintarea Partidului Liberal Democrat, insa instanta a amanat pronuntarea cu o saptamana.


In 22 ianuarie, urmeaza ca Tribunalul sa se pronunte asupra contestatiilor fata de infiintarea PLD, dar ar putea lua si o hotarare privind inregistrarea partidului.


Luni, instanta a luat in discutie cele sase cereri de interventie formulate de membri fondatori a Partidul Liberal din Romania, Asociatia 21 Decembrie, Partidul Solidaritatii Democratice pentru Sanse Egale si o Societate Mai Buna si Ioan Ceausu – ultimele doua inaintand instantei solicitarile lor in 11 ianuarie.


?


Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur s-au prezentat, luni, la Tribunalul Bucuresti, pentru a-si sustine cererea de inregistrare a Partidului Liberal Democrat (PLD) in Registrul partidelor politice


PLD a depus, in data de 27 decembrie, documentatia in vederea inregistrarii ca partid politic. Conform articolului 20 din Legea partidelor politice, Tribunalul Bucuresti examineaza cererea de inregistrare a partidului politic in sedinta publica, cu participarea reprezentantului Parchetului. Persoanele fizice sau juridice interesate pot interveni in proces, daca depun o cerere de interventie in interes propriu, potrivit Codului de procedura civila. Pentru inscrierea unui partid la tribunal este nevoie de depunerea unei liste cu 25.000 de membri fondatori. Acestia trebuie sa locuiasca in cel putin 18 dintre judetele tarii, dar nu mai putin de 700 de persoane din fiecare circumscriptie.


?

In urma cu cateva zile, purtatorul de cuvant de al liberalilor, Varujan Vosganian, declara ca partidul sau ar putea contesta inscrierea formatiunii disidente daca vor exista argumente temeinice. Pana la urma, liberalii s-au hotarat sa nu puna bete in roate inregistrarii PLD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.