Maghiarizare mascata a cetatenilor romani !

Maghiarizare mascata a cetatenilor romani !

0 105
Pentru a creÅŸte artificial numărul ungurilor din Ardeal spre 3-4 milioane, incepand din vara anului 2012, Guvernul Ungariei a trecut masiv la acordarea cetăţeniei ungare pentru un număr insemnat de români, renunÅ£ând practic la condiÅ£ionările anuntate iniÅ£ial.
Românii care cer să obÅ£ină cetăţenia ungară nu mai trebuie să cunoască limba ungară, nici ConstituÅ£ia ÅŸi imnul Ungariei, nici istoria ÅŸi geografia acestei ţări. Singura lor obligaÅ£ie este să-ÅŸi depună dosarul la sediile U.D.M.R. ori în Ungaria sau la reprezentanÅ£ele sale diplomatice din România.
În circa două săptămâni sunt anunÅ£aÅ£i solicitanÅ£ii români ca să se deplaseze în Ungaria, peste cel mult o lună de zile, pentru a depune jurământul ÅŸi a obÅ£ine cetăţenia ungară, inclusiv paÅŸaportul. La data anunÅ£ată sunt organizate ceremonii, în multe localităţi mari ÅŸi mici din Ungaria, unde, în săli festive ÅŸi la grămadă, românii pun mâna pe drapelul Ungariei ÅŸi pe steagul Ungariei Mari, ascultă înregistrarea cu imnul Ungariei ÅŸi jurământul de credinţă,sunt fotografiati jurand iar apoi semnează actele pentru obÅ£inerea cetăţeniei ungare. După cupa de ÅŸampanie, românii, deveniÅ£i membri ai naÅ£iunii ungare, sunt filmati tot timpul, duÅŸi la spectacole maghiare si la o excursie in imprejurimi.
Mii de români din localităţi din Ardeal, din BucureÅŸti ÅŸi din alte judeÅ£e ale României se deplasează, cu pret redus, în Ungaria ÅŸi obÅ£in cetăţenia acestei ţări. Este incredibil, dar adevărat
S-a ajuns, practic, la un fenomen de masă ! Până ÅŸi elevii ÅŸi studenÅ£ii etnici unguri din România au fost instruiÅ£i de U.D.M.R. ÅŸi caută să-i convingă pe colegii lor români să ceară, inclusiv părinÅ£ii ÅŸi rudele lor, obÅ£inerea cetăţeniei Ungariei si a "avantajelor" ce le obtin prin aceasta!
De ce au recurs românii la obÅ£inerea dublei cetăţenii, respectiv cea a Ungariei ? La foarte mulÅ£i dintre cetatenii români le-a fost refuzată viza de intrare în S.U.A. pentru a putea face vizite la copii, nepoÅ£i sau prieteni. Marea lor majoritate caută să obÅ£ină dubla cetăţenie româno-ungară pentru a se deplasa fără restricÅ£ii în S.U.A., Canada ÅŸi Australia si chiar a cauta un loc de munca. AlÅ£ii, cei săraci ÅŸi foarte săraci, cred în promisiunile de ajutoare materiale ÅŸi financiare promise din partea Ungariei.
Celor mai mulÅ£i dintre români li s-a promis că din moment ce au obÅ£inut cetăţenia Ungariei, nu mai sunt confundati cu tziganii,si au dreptul să fie angajaÅ£i imediat în toate ţările membre ale Uniunii Europene, fără niciun fel de condiÅ£ionări.
Sigur ca este o minciuna, ca pentru a calatori in UE n-ai nevoie de pasaport, dar asta romanii o vor afla acolo…
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.